Έχουν
γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις εντάξουμε όλες σε μία και μοναδική λίστα για να
μπορείτε να τη συμβουλεύεστε και να είναι εύκολα προσβάσιμη.
Προσθέτοντας αυτές τις τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε
να μειώσετε πολύ σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσετε εσείς ή οι
αγαπημένοι σας.Εχθροί του καρκίνου.Τα φυτοχημικά
συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών
τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά
απέναντι στις μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν
και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών
στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό
έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση
και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης
καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα
φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά)
ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα
καροτενοειδή.