Σελίδες

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 11 Ιανουαρίου 1964. Πέθανε ο ακαδημαϊκός Βάσος Κριμπάς


Σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου 1964, πέθανε ο καθηγητής της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής και Ακαδημαϊκός Βάσος Κριμπάς που είχε γεννηθεί στο χωριό Μερόπη το 1889. 
Έλαβε τα εγκύκλια μαθήματά του στο 1ο  Γυμνάσιο Καλαμάτας και τη Βαρβάκειο Αθηνών, μπήκε κατόπιν διαγωνισμού στη Μονπελλιέ της Γαλλίας περιώνυμη Εθνικής Γεωπονικής Σχολής το 1905. 
Μετά από λαμπρές σπουδές απεφοίτησε ως αρχηγός (πρώτος από 42 συμφοιτητές) έλαβε δίπλωμα μηχανικού – γεωπόνου κερδίζοντας χρυσό βραβείο του Υπουργείου Γεωργίας της Γαλλίας αλλά και αργυρό της Σχολής του για βράβευση της μελέτης του. Το 1913 ο Β. Κριμπάς, ο οποίος ήταν και αριστούχος πτυχιούχος της Χημείας, και αριστούχος διδάκτωρ της φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιτυχόν πρώτος σε διαγωνισμό, διορίσθηκε Νομογεωπόνος Εύβοιας.

Βρήκαν θησαυρό της χαμένης Ατλαντίδας;




Eνώπιον μιας σπουδαίας αρχαιολογικής ανακάλυψης βρίσκονται οι Ιταλοί επιστήμονες που εντόπισαν 39 ράβδους μετάλλου σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο κοντά στις ακτές της Σικελίας.

Πρόκειται για χυτό ορείχαλκο, το πιο θρυλικό πολύτιμο μέταλλο, για το οποίο υπάρχουν αναφορές στον Πλάτωνα, ο οποίος το συνέδεσε με το μυθικό νησί της Ατλαντίδας. Θεωρείται μάλιστα το δεύτερο πιο ακριβό μέταλλο μετά τον χρυσό.

Οι 10 μεγαλύτερες προδοσίες στην ιστορία της ανθρωπότητας

Ο Θουκυδίδης, πολλούς αιώνες νωρίτερα, θέλοντας να δείξει τι είναι προδότης έγραψε "Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."
Το μυαλό του Θουκυδίδη, δεν το έχει κανένας μας, ωστόσο αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.
Ακολουθούν οι μεγαλύτερες προδοσίες της ιστορίας.

ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΣΤΡΑΙΑ

Τα πιο απεχθή πρόσωπα χαρακτήρες για τον Όμηρο είναι ο Θερσίτης, ο Ίρος ,η Μελάνθη και ο Μελάνθιος και συμφωνώ απόλυτα μαζί μου για τη ΘΕΣΗ του και την ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ του αυτή.
Προς αυτούς λοιπόν τους αλγεινούς χαρακτήρες απευθύνω τα εξής:
1.Τα άρθρα και κείμενα της Ομηρικής Πολιτείας δημοσιεύονται με ενεργό τον σύνδεσμο και αναφορά στη πηγή. Αυτό λέει η δεοντολογία η σωστή και όχι η κουτοπονηριά η μικροπρεπή.Δεν τα γράφουμε μαζί και δεν τα τρώμε μαζί.
2. Οι “φίλοι” και συνεργάτες των προσώπων αυτών δεν είναι είναι φίλοι μου.