Σελίδες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τα νομίσματα της αρχαίας Θουρίας και την λατρεία της Συρίας Θεάς

Το παράρτημα Μεσσηνίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, η Κίνηση Πολιτών Μεσσηνίας, ο Πολιτιστικός Αντίλογος και ο Σύλλογος Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον Δρ. Γιώργο Σκούρα ο οποίος θα παρουσιάσει τα νομίσματα της αρχαίας Θουρίας και την λατρεία της Συρίας Θεάς
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ενημερώσεις

Η περιοχή της Αρχαίας Θουρίας περιλαμβάνει τις περιοχές που σήμερα βρίσκονται τα χωριά: Άγιος Φλώρος, Άγιος Κωνσταντίνος, Άγριλος, Αιθαία, Αλώνια, Αμμος, Άμφεια, Ανεμόμυλος, Άνθεια, Αντικάλαμος, Αιπεια, Αριοχώρι, Άρις, Αρφαρά, Ασπροπουλιά, Βελανιδιά, Βρομόβρυση, Θουρία, Καλάμι, Μικρομανι, Πήδημα, Πλατύ, Πολιανή, Σπερχογεία , Σταματινό.
Η ιδιαίτερα εύφορη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας είχε ενώσει περιοδικά την τύχη της με την Σπάρτη και την Μεσσηνία. Και στις δύο περιπτώσεις οικάτοικοί της ήταν «πολύρρηνες και πολυβούται» γι αυτό το Νομισματοκοπείο Θουρίας μπόρεσε να «κόψει» 36 σειρές διαφορετικών νομισμάτων από τον 2ο ΠΧ αιώνα μέχρι τον 3ο ΜΧ.

Ευχαριστήριο στη γιατρό Ντέζη (Ποθητή) Βουτσινά ,του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.

  ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 Θαυμάζω, εκτιμώ, και σέβομαι τη γιατρό του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά Ντέζη (Ποθητή) Βουτσινά  για την  ακτινοβολούσα σιγουριά, αυτοπεποίθηση και  ευγένειά της με περιεχόμενο. 
Έχοντας τις γνώσεις της ιατρικής, πήρε την ευθύνη πάνω της, και αντιμετώπισε το καμένο πόδι μου με επιτυχία. Αφιέρωσε εργατοώρες στην θεραπεία του ποδιού μου, ειδικά στις πρώτες αλλαγές, που διαρκούσαν ώρες, σε σύγκριση με το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας, που στην διάρκεια της παραμονής μου εκεί 8 ημέρες, δεν έκαναν ούτε έναν καθαρισμό του ποδιού μου και παίρνοντας εξιτήριο, τότε μου πήραν υλικό για καλλιέργεια. Ήταν όλοι τους αδιάφοροι και απόμακροι, λες και ήμουν αόρατος.