Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

5 ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1931, 33, 34 (2), 1936 .

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ.ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Πηγαίνοντας στο καλοκαιρινό μύλο του χωριού μας, για να τον φωτογραφίσω βρήκα διάσπαρτα διάφορα έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία. Πολλά από αυτά λόγο υγρασίας , ήλιου και βροχής, είχαν καταστραφεί.

Μεταξύ αυτών ήταν και το βιβλίο πράξεων του αγροτικού συμβουλίου περιοχής Βαλύρας, δερματόδετο, με διάφορες πράξεις του αγροτικού συμβουλίου Βαλύρας, από τον Αύγουστο του 1930, μέχρι τον Μάϊο του 1943.

Το έχω ψηφιοποιημένο, και όποιος θέλει να μελετήσει το γίγνεσθαι του παρελθόντος του χωριού μας ,μπορώ να το αντιγράψω   αφιλοκερδώς.

Έκανα επιλογή 5 διαφορετικών πράξεων του μητρώου συνδέσμου αγροφυλακής περιοχής Βαλύρας και  αναφέρονται στα ονόματα του μητρώου από τα διάφορα χωριά και να μελετήσει κάποιος τους προγόνους του Αν είχε καταστραφεί το βιβλίο αυτό,  δεν θα γνωρίζαμε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις, και βρέθηκα τυχερός , γιατί βρήκα αυτά τα έγγραφα, φωτογραφίες και βιβλία, την κατάλληλη στιγμή.

Μνημονεύοντας   τις 5 πράξεις  γνωρίζουμε  πρόσωπα ,γεγονότα ,και καταστάσεις , και  την ονοματογραφία των προγόνων μας .

Υπάρχει και μια φωτογραφία των 2 οικογενειών Λατζούνη  και ο δικηγόρος  Αλκιβιάδης Λατζούνης δολοφονήθηκε το 1944 ,στα γεγονότα του Μελιγαλά με το θείο του Αθανάσιο ,τις 2 αδελφές του Μαρία και Φωτεινή, και τον αδελφό του Λυκούργο, ταυτοποιώντας τα πρόσωπα ο Αλκιβιάδης Λατζούνης


















2 οικογένειες (δυο αδελφών) Α) Ιωάννη Γεωργ. Λαντζούνη και Β) Αθανασίου Γεωργ. Λαντζούνη.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.ΛΑΤΖΟΥΝΗΣ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ:ΜΑΡΙΑ,ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΑΙ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ. Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ 1944 ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: