Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

2011 ΕΥΧΕΣ!

Αγαπητοί επισκέπτες-μελετητές της ιστοσελίδας μας σας ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία, για το 2011.
Η οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη και δεν είναι η πρώτη φορά. Τα δάνεια της επανάστασης του 1821, το 1883,1897,1992 που ο Πρωτοπαπαδάκης έκοψε τα χαρτονομίσματα στα δυο,1929 το οικονομικό κραχ, το Σχέδιο Μάρσαλ και άλλες μικρότερες οικονομικές κρίσεις έχουν σαν αιτία το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Με την επικράτηση των πολιτικών απέναντι στους στρατιωτικούς, από την εποχή του Μαυροκορδάτου θα επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους οικονομικές κρίσεις, γιατί υπάρχει ο νόμος της ατιμωρησίας. Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν κάποτε οι πολιτικοί στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να πλουτίσουν την πολιτική και όχι να πλουτίσουν από την πολιτική, γιατί οι μεγάλοι δήμοι της χώρας και οι δημοτικές τους επιχειρήσεις χρωστάνε παντού.
Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να τα επαναπροσδιορίσουμε, για να έχουν μέλλον και προκοπή οι επόμενες γενιές που θα έλθουν.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ψυχής , για την επισκεψιμοτητά σας και μας δίνει χαρά και αισιοδοξία η συνέχιση νέων αναρτήσεων. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα ενός μηνός σας ενημερώνουμε την ανάρτηση των παρακάτω θεματικών ενοτήτων.
1. Κάστρα Μεσσηνίας
2. Τέσσερις Βυζαντινές Διαδρομές (Κυπαρισσία-Μελιγαλά, Σκάλα-Καλαμάτα, Βαλύρα-Ζερμπίσια και Πελεκανάδα-Λατζουνάτο)
3. Νερόμυλοι-Έγγραφα νερομύλων-Κανονισμός Ύδρευσης Βαλύρας
4. Μεθολογία Περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο < Ο Άρτος Ημών ο Επιούσιος>( Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Τρίτου Γυμνασίου Πατρών)
5. Λιοτρίβεια( Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Τρίτου Γυμνασίου Πατρών)
6. Σαπούνι Ελιάς( Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Τρίτου Γυμνασίου Πατρών)
7. Η διδασκαλία των φυσιογνωστικών μαθημάτων στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος
8. Το Ελληνικό-Γυμνάσιο Μελιγαλά από το αρχείο της κοινότητας Βαλύρα Μεσσηνίας
9. Το Δημοτικό-Ελληνικό-Σχολαρχείο Βαλύρας από το αρχείο της κοινότητας Βαλύρα Μεσσηνίας και
10. Η συμμετοχή της Βαλύρας στην επανάσταση του 1821 που θα γίνει σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Βαλύρας , όπως έγινε και η εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η ανάρτηση της κάθε θεματικής ενότητας θα γίνεται ανά εβδομάδα και με το τέλος των αναρτήσεων αυτών θα προγραμματίσουμε νέες αναρτήσεις.

Η Ομάδα Ανάρτησης
Γιάννης Λινάρδος Oικονομολόγος-OΤΕ, Γιάννης Λύρας Kαθηγητής βιολογίας και Χρήστος Π. Παπαγεωργίου αθλητικογράφος υπεύθυνος της ιστοσελίδας τα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Φώτο-άλμπουμ:Τα κάστρα της Μεσσηνίας


*Η οχυρωματική αρχιτεκτονική του κάστρου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από την εξέλιξη των όπλων. Γι' αυτό το λόγο ο κάθε κατακτητής έκανε προσθήκες και τροποποιήσεις ώστε το κάστρο να ανταποκρίνεται στις πολεμικές συνθήκες της εποχής. Παράλληλα με το πέρασμα των χρόνων είναι λογικό να προκαλούνται φυσικές φθορές. Έτσι και τα κάστρα της Μασσηνίας παρουσιάζουν δείγματα τέχνης και τεχνικής, όλων των κατακτητών του.
*Μια επίσκεψη στα κάστρα της Μεσσηνίας αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία.
Με τα μάτια φαντασίας, μπορούμε να δούμε το κάστρο πως ήταν παλιά. Μπορούμε να φανταστούμε μάχες, συμπλοκές, πολιορκίες, δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές, που έγιναν κατά καιρούς, από διάφορους κατακτητές.
*Να ακούσουμε καλπασμούς από άλογα βυζαντινών ιππέων, να περνούν ντυμένοι με τις βαριές ασπίδες τους και οπλισμένοι με τα μακριά κοντάρια.
*Να δούμε με τα μάτια της φαντασίας μας:
Φράγκους σταυροφόρους να περνούν οπλισμένοι με αλυσιδωτούς θώρακες και περικνημίδες, σιδερένια κράνη και χρωματιστές επενδύσεις
Βενετούς με τον άριστα εξοπλισμένο στρατό τους
Τούρκους με τα κανόνια να μάχονται στο κάστρο και τέλος
Έλληνες με φουστανέλες, καριοφίλια και σπαθιά να παίρνουν τα κάστρα της Μεσσηνίας.
*Πολλά μπορούμε να φανταστούμε μέσα στους αιώνες που διαδραματίστηκαν πάνω, γύρω και μέσα σε αυτά τα βουβά τείχη του κάστρου
*Στις μέρες μας είναι χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑΤο κάστρο εξασκεί μυστηριώδη γοητεία επί της ψυχής του ανθρώπου. Ξεσηκώνει τη φαντασία μας σε ιλιγγιώδη ύψη και την οπλίζει για τα μακρινά ταξίδια στις μεγάλες αποφάσεις.
‘Όταν ατενίζουμε το κάστρο αθελά μας βγάζουμε μια κραυγή σαν ηχώ πολέμου που μοιάζει σαν η ίδια μας η ψυχή συνταράχτηκε σύσσωμη και κινητοποίησε οτιδήποτε ευγενικό και μεγαλειώδες έχουμε μέσα μας.
Όπως η ποίηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάλυση ενός καημού ή μια χαρά τραγουδημένη με λόγια, έτσι και η άναρθρη αυτή φωνή είναι μια ολόκληρη ποίηση, η έξαρση της ψυχής μας, η κινητοποίηση του εσωτερικού μας κόσμου.
Οτιδήποτε βλέπουμε στον κόσμο, το έχουμε και εμείς μέσα στην ψυχή μας. Βουνά, θάλασσες, λαγκάδια, δάση, αλλά έχουμε και το ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ. Και μέσα σε αυτό φυλάμε, την τιμή μας, τα ιδανικά μας, τις αγάπες μας και τα μυστικά μας.Γι’ αυτό όταν ατενίζουμε ένα κάστρο, τον εαυτό μας βλέπουμε, το μέσα μας θωρούμε. Συνέχεια...