ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΜΠΟΥΚΕΤΟ, ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΖΟ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΚ 24002
ΤΗΛ. 2724071016
Παραμονή πρωτοχρονιάς του 1998 πηγαίνοντας βόλτα με το φιλόσοφο φίλο μου, το έμπειρο και παρατηρητικό μάτι μου έπεσε σε κάτι σακούλες, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. Ανοίγοντας τη μια σακούλα ήταν δεμένα σε μικρά δέματα τα περιοδικά του παραπάνω τίτλου. Είπα στο φιλόσοφο να περιμένει εκεί και πήγα στο σπίτι, πήρα το αυτοκίνητο και τα φορτώσαμε στο αυτοκίνητο.
Το περιοδικό Μπουκέτο είναι του Μεσοπολέμου, του οποίου εκδότης ήταν ο Θεοδωρόπουλος, από τον Αγιο Φλώρο Μεσσηνίας, με δημοσιογράφους τους αδελφούς Σταματίου από Ναύπακτο. Το 2006 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο του Αγίου Φλώρου έγινε παρουσίαση του εντύπου αυτού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και η ιστορία του ποταμού Πάμμισου, τα Παμμίσια του Δωδάτα, και η ιστορία του πλατάνου ,ο οποίος είναι και διατηρητέο μνημείο της φύσης. Τα εξώφυλλα των περιοδικών αυτών είναι ψρωμολιθόγραφα και εφόσον ο δήμος Καλαμάτας ιδρύσει κάποιο μουσειακό χώρο, στο χωριό Αγίου Φλώρου, θα πρέπει να πάνε εκεί, για να γίνει γνωστή στους απογόνους η πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά.
Τα τρία αυτά περιοδικά είναι ποικίλης ύλης και συγκρινόμενα με τα περιοδικά της εποχής μας, ήταν πιο πλούσια με πολλά ενδιαφέροντα και το σπουδαιότερο, είχαν διάφορα διηγήματα-μυθιστορήματα σε συνέχειες προκαλώντας έτσι το ενδιαφέρον των αναγνωστών και των δύο φύλλων.
Εμείς πιτσιρικάδες διαβάζαμε Μικρό Ήρωα και επειδή το χρήμα ήταν δύσκολο, αγοράζαμε με ρεφενέ, η δανειζόμαστε το περιοδικό, ή αγόραζε μια βδομάδα ο ένας και μια βδομάδα ο άλλος. Ήταν η εποχή που μοιραζόμαστε την εμπειρία του διαβάσματος, εκφράζαμε ό ένας στον άλλον τις απορίες και προβλέψεις μας, και υπήρχε μεταξύ μας μια αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμός, αγάπη και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες και πάντοτε με χαμόγελο και αισιοδοξία. Τώρα κυριαρχεί η κακία, ζήλεια και μιζέρια, δεν χορεύουμε ούτε τραγουδάμε, η θλίψη και μελαγχολία βρίσκονται στο μεγαλείο τους , γιατί έχουμε την κοινωνία χωρίς την επικοινωνία και χωρίς το κοινωνείν
Εκπληκτική ανάρτηση και δουλειά. Χίλια μπράβο για την επιλογή και την ανάδειξη....!
ΑπάντησηΔιαγραφή