ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
3.ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
4.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
5.Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στη Λάμπαινα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβώς η χρονολογία γεννησεώς του. Άλλοι λένε το 1825 και άλλοι το 1938.Έζησε στην Πάνω Λάμπαινα, στην παλιά αυλή του σπιτιού που έμενε παλιά, η οικογένεια Στούνου, Παπαγεωργίου και ο παλιός τοπάρχης Αλέζ Αγάς.
Ήταν και είναι ακόμη εκεί 3 πόρτες
Του Γεροκωστάρα (Κώστα Παπαγεωργίου)
Του Χαραλαμάκου Παπαγεωργίου και του
Στούνου.
Εκεί παλιά ήταν το σπίτι του Γιάννη Παπαγεωργίου ,που ήταν μπακάλικο και τροφοδοτούσε με τρόφιμα όλη την Άνω Μεσσηνία.
Πολύ αργότερα ήρθαν στα Χάνια, που υπάρχει το λιοτρίβι, το οποίο πωλήθηκε, από τον Επαμεινώνδα Παπαγεωργίου στην οικογένεια Καραβά, από Λάμπαινα
Πολύ αργότερα ήρθαν στα Χάνια, που υπάρχει το λιοτρίβι, το οποίο πωλήθηκε, από τον Επαμεινώνδα Παπαγεωργίου στην οικογένεια Καραβά, από Λάμπαινα
Η μία πόρτα είναι τώρα σιδερένια, σώζεται η καμάρα και είναι ιδιοκτησίας Χρίστου Γεωργακόπουλου, το οποίο πώλησε ο πατέρας μου Στούνος. Η οικία είχε αγοραστεί από τον προπάππο μου, από τον πατέρα του Νεόφυτου. Εκεί εικάζεται ότι έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του ο Ιωσήφ Ανδρούσης και εκεί έμενε επί τουρκοκρατίας ο τοπάρχης Αλέζ Αγάς και έμεινε το παρατσούκλι στην οικογένεια Παπαγεωργίου, Αλεζαγέικο, γιατί η μάνα μου είναι το γένος Παπαγεωργίου..
Ο πατέρας του Νεόφυτου είχε παντρευτεί γυναίκα ,το γένος Γεωργακοπούλου, απο Βαλύρα, γι' αυτό και είχε δωρήσει το σταυρό, στον ενοριακό ναό άγιο Αθανάσιο. Είχε και καλαμάρι το οποίο χάθηκε.
Έγινε μητροπολίτης Τριφυλίας και όταν ήταν άρρωστος παραθέριζε Πόρο και Αίγινα και τον φιλοξενούσε η οικογένεια Παπανδρέου.
Απεβίωσε και η κηδεία του έγινε στις 18 Αυγούστου του 1903, στον άγιο Γεώργιο, στου Καρίτση κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος.Το ετήσιο μνημόσυνο έγινε στις 22 Αυγούστου ,το 1904, στα Πευκάκια του Λυκαβηττού, από τον Οδυσσέα Παπανδρέου.
Τα λειψανά του βρίσκονται στον άγιο Αθανάσιο της Κυπαρισσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για τα αναρτώμενα σχόλια την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.