Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ. 5-4-2019

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Προχτές 5-4-2019, ήταν οι τέταρτοι χαιρετισμοί και αποφασίσαμε το απόγευμα να πάμε στο Λυκαβηττό, να απολαύσουμε τον καφέ μας και τους τέταρτους χαιρετισμούς, στο ναό των αγίων Ισιδώρων, και να φωτογραφίσω την Αθήνα, και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Αξίζει  τώρα την άνοιξη, να περπατήσουμε απολαμβάνοντας τη χλωρίδα και πανίδα του Λυκαβηττού,, τα χρώματα και αρώματα της φύσης να επισκεφθούμε τους δύο ναούς, και να δούμε από ψηλά όλα τα αξιοθέτα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Για τον θαυματουργό ιερό ναό των αγίων Ισιδώρων έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, στις 26-3-2019
Ο λόφος του Λυκαβηττού σύμφωνα με τη μυθολογία,  ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε η θεά Αθηνά και της έπεσε από τα χέρια όταν άκουσε μια κακιά είδηση που της μετέφερε ένα κοράκι.  Άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα του λόφου προέρχεται από τη λέξη λύκος, καθώς αγέλες κατοικούσαν στον λόφο για πολλά χρόνια. Όποια και αν είναι η αλήθεια για την ονομασία του, είναι σίγουρο ότι αξίζει να επισκεφτείτε αυτόν τον λόφο στην καρδιά της Αθήνας.
Ο πιο ξεκούραστος τρόπος να τον ανεβείτε είναι παίρνοντας το τελεφερίκ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Πλουτάρχου με την Αριστίππου και σε μόλις τρία λεπτά θα είστε στην κορυφή του. Από εκεί  απολαμβάνετε την απέραντη θέα της Αθήνας ενώ το βλέμμα φτάνει κυριολεκτικά μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.
Ανάμεσα στις πολυκατοικίες θα διακρίνετε μνημεία της αρχαίας Αθήνας, όπως τον  Παρθενώνα, το Ηρώδειο-όπου γεννήθηκε το θέατρο- αλλά και το Καλλιμάρμαρο , όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Γι αυτούς που παρόλα αυτά δεν χορταίνει το μάτι τους, υπάρχει και τηλεσκόπιο που σας χαρίζει θέα  μέχρι και το νησί της Αίγινας – εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε τον λόφο είναι το απογευματάκι ενώ η δύση του ήλιου σίγουρα θα σας μαγέψει. Στην κορυφή του Λυκαβηττού βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ένα μικρό λευκό εκκλησάκι του 19ου αιώνα, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου λέγεται ότι βρισκόταν ο ναός του Ακραίου Δία κατά την αρχαιότητα και ακριβώς από κάτω στα δυτικά του αγίου Γεωργίου, βρίσκεται ο ιερός σπηλαιόβιος ναός των αγίων Ισιδώρων.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ, ΣΤΙΣ 5-4-2019
Α. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ



































































Β. ΦΩΤΠΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τα αναρτώμενα σχόλια την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.