Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Παράλληλα με τη στρατιωτική μου θητεία πήρα πτυχίο λογιστικής ,και  παράλληλα με τις σπουδές στη ΔΕΗ που πέτυχα με εξετάσεις, έκανα στο ΑΤΤΙΚΟ φροντιστήριο μαθήματα θετικής κατεύθυνσης για να δώσω  εισαγωγικές στο πανεπιστήμιο. Δίδασκαν και 2 από Μεσσηνία ο Αλευράς τριγωνομετρία και Καστόρας οργανική χημεία.
 Τελικά τα κατάφερα , εγκατέλειψα τη ΔΕΗ και με κέρδισε το πανεπιστήμιο της Πάτρας, το τμήμα βιολογίας.
Εγκαταστάθηκα στην Πάτρα Γραβιάς 23, στην οικία του συνχωριανού μου Κοντοπανάγου Παναγιώτη και έπρεπε  να εξασφαλίσω τα χρήματα για τις σπουδές μου.
 Η θεία πρόνοια με βοήθησε. Γνωρίζοντας το παλιό φιλόλογο καθηγητή μου στο Μελιγαλά Βασίλη Λάζαρη, πήγα στο φιλολογικό φροντιστήριο και μου έδωσε μερικά παιδιά να κάνω ιδιαίτερα, εξασφαλίζοντας έτσι τις σπουδές μου, και με το κλείσιμο του πανεπιστημίου πήγαινα Ελβετία και εργαζόμουν σε 3 διαφορετικά εργοστάσια, μαθαίνοντας παράλληλα και γερμανικά.

Είμαστε λίγοι φοιτητές στο τμήμα, γνωριστήκαμε ,κάναμε παρέες, δημιουργήσαμε φιλίες, ήμουν ο μεγαλύτερος σε ηλικία και  έφτιαξα τη λίστα με όλους-ες του τμηματό μας.
Έγιναν οι νόθες φοιτητικές εκλογές, συμμετείχα και εγώ, και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε κάλπικο.
Συγκατοίκησα με το συχωριανό μου Γιώργο Λιοντήρη που σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αποχωριστήκαμε, δημιουργήσαμε οικογένεια, αλλά η φιλία και το άρωμα κολόνιας ακόμη καλά κρατεί.
Την ημέρα των γεγονότων του πολυτεχνείου , στην Πάτρα, πήραμε την ωτομοτρίς ΡΙΡΙΚΑ , και ταξιδεύοντας νύκτα, φτάσαμε το πρωί στη Βαλύρα, μαθαίνοντας τα γεγονότα από την τηλεόραση.
ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 1970

ΠΟΤΕ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ



ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ












Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 6 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΩΝ,ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ .ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΒΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 16-2-1973


 Αποτελέσματα νόθων εκλογών στο σύλλογο φοιτητών του Παν. Πατρών, το Νοέμβρη 1972. Κανένας δημοκράτης φοιτητής του ΑΦΚΠ δεν εκλέγεται (Βεργίδης, Γκότσης, Χαρμάνης, Χαζηράκης, Σφακιανάκης, Καρβουτζή, Κίσσας, Λύρας, Λάζαρης). Προπορεύονται και "εκλέγονται" τα γνωστά παιδιά της χούντας και κάποιοι αφελείς που "υποδείχθηκαν" από αυτούς: ο "αρχηγός" Περρωτής, Παπασταματίου, Παπαθωμάς, Αντζουλάκος, Αντωνόπουλος (που αργότερα διαφοροποιήθηκε) , 5ος είναι ο εντελώς άγνωστος Ι. Δρόσος (δημοκρατικός, ανήκων στη β΄ κατηγορία), ο ακραίος Σχοινάς, Μπονάτσος, Μανιάτης. O Θ. Περρωτής πέθανε πριν 10 περίπου χρόνια. Το ίδιο και ο Αντωνόπουλος. Ο Σχοινάς άγνωστον τι απέγινε. Ο Μανιάτης προσχώρησε αργότερα στο ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια είναι ανώτατο στέλεχος της ΟΛΜΕ. Ο Δαφίλης, άγνωστον γιατί, δεν "πριμοδοτήθηκε". Ο Κ. Παπαγεωργίου, δημοκράτης φοιτητής του ΑΦΚΠ μπήκε στο ψηφοδέλτιο των χουντικών με υπόδειξη των δημοκρατών φοιτητών για να αντλεί και να μεταδίδει πληροφορίες στο ΑΦΚΠ.
(Πηγή: βιβλίο Δ. Κοσμόπουλου)

ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΒΡΟΥΓΚ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΑΜΕ
ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τα αναρτώμενα σχόλια την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.