Χτες 19-4 - 2021 επισκεφτήκαμε οικογενειακά τους κήπους στο Ντουμπάι. Η διαπιστωσή μου είναι ότι το χρήμα φέρνει χρήμα. Πάρκινγκ, είσοδος, κέντρα ψυχαγωγίας, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξεναγοί, φύλακες, ταξί, σουβενίρ, μικροπωλητές, θέσεις εργασίας. Οι κατασκευές ξεπερνούν κάθε φαντασία, κάνοντας το τεχνητό φυσικό, και σε μαγεύει η ποικιλία χρωμάτων ,κατασκευών, προσαρμογής των φυτών, οι κήποι, οι λιμνούλες, οι διάφορες θεματικές ενότητες, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για περιήγηση όλης της έκθεσης, και η ηρεμία που νιώθεις, με τη δύση του ήλιου απολαμβάνοντας χρώματα και αρώματα.
Στην Ελλάδα που οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες με την πλούσια χλωρίδα και το ευνοϊκό κλίμα, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο, και να μην δημιουργούμε μόνο ανθοκομικές εκθέσεις. Η έκθεση ανοίγει Οκτώβρη -Απρίλη και από το πάρκινγκ και όλα αυτά που προανέφερα να δημιουργηθεί ένα πάρκο με την άγρια χλωρίδα και κυρίως τις αρωματικές μας ορχιδέες και το βοτανικό κήπο του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ.
Στο πάρκο της Καλαμάτας με τα τραίνα, θα μπορούσε να γίνει το ξεκίνημα με το διευθυντή πρασίνου το βαλυραίο γεωπόνο Γιάννη Λιοντήρη. Ας το βάλει στο μυαλό του, να κάνει μια επίσκεψη εδώ ,και να πάμε Ταΰγετο, άμμο και Μελιγαλά να μαζέψουμε ορχιδέες και όλα τα άγρια βότανα , κάνοντας την αρχή από την πατρίδα μας τη Μεσσηνία
Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ
Kalhmera,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου το βρισκουν το νερο γοα ολα αυτα;;
Απο αφαλατωση;;;