Σελίδες

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Η ΑΡΧΑΊΑ ΜΕΣΣΗΝΗ δικαιωματικά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO. Της Βάλια Κατσίμπα Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 

Η Αρχαία Μεσσήνη, ένα αρχαιολογικό πάρκο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, μεγίστης ιστορικής σημασίας και ανεκτίμητης παιδευτικής αξίας, μπορεί να έχει γίνει ευρύτερα γνωστή κυρίως τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέρει μακρά ανασκαφική ιστορία και εξακολουθεί να «γεννά» ανασκαφικά ευρήματα και να δημιουργεί πολιτισμό μέσα από τις πολιτιστικές πρακτικές που υιοθετεί για ανάπλαση και αναβίωση των μνημείων της..





Ένας τέτοιος αρχαιολογικός χώρος δικαιωματικά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, καθώς αποτελεί πρότυπο για το μνημειώδες αναστηλωτικό έργο, που συντελείται εκεί βάσει διεθνών προδιαγραφών και στηριζόμενο κυρίως στο αυθεντικό αρχαιολογικό υλικό της ανασκαφής. Μέσα από αυτό το δύσκολο και πολυετές εγχείρημα σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη διάθεση ορισμένων μνημείων για την οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, η Αρχαία Μεσσήνη αναγεννιέται και βρίσκει την σύγχρονη προοπτική της. Νιώθει ξανά την ανθρώπινη παρουσία και επαναφέρει ιδιαίτερα στους χώρους θέασης και ακρόασης, όπως το Θέατρο, το Στάδιο και το Εκκλησιαστήριο, την αρχαία λειτουργία τους δίνοντας έτσι στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει την πολιτιστική κληρονομιά του μέσα από νέους πιο χρηστικούς και βιωματικούς τρόπους.

Τέλος, πέρα από την αναμφισβήτητη αρχαιολογική αξία του συγκεκριμένου τόπου, αυτό που την χαρακτηρίζει σήμερα και την διακρίνει από άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, είναι το στοιχείο της εξέλιξης και η απουσία κάθε εφησυχασμού… Όπως αναφέρει και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο διευθυντής του Προγράμματος Ανασκαφής και Αναστήλωσης της Αρχαίας Μεσσήνης, ο χώρος εμφανίζεται κάθε μέρα με μια νέα, όλο και πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σχεδόν από το μηδέν και κατάφερε να φτάσει στο είναι, μετατρέποντας ένα βαλτότοπο του 1986 με ελάχιστες εμφανείς αρχαιότητες σε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό πάρκο.

Για όλους αυτούς τους λόγους καθώς και για πολλούς άλλους, πιστεύω ότι σίγουρα αξίζει να εγγραφεί η Αρχαία Μεσσήνη στο μακρύ κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και υποστηρίζω σθεναρά αυτή την πρωτοβουλία.

Βάλια Κατσίμπα

Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος

 Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη να κάνουν μία δήλωση με τη παρακάτω φόρμα

Διάβασα το κείμενο της Ομάδας Φίλων Αρχαίας Μεσσήνης και Συμφωνώ.

Όνομα Επώνυμο  

Επιστημονική ιδιότητα

Θέση

Προφανώς οποίος θέλει να γράψει κάτι παραπάνω θα γίνει δεκτό.

Πρέπει όλοι οι κάτοικοι των χωριών  του τέως δήμου Ιθώμης και της γύρω περιοχής ,να στείλουν δηλώσεις στην ομάδα των φίλων της Αρχαίας Μεσσήνης και μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή μας και στους 3 τομείς παραγωγής: Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τριτογενή μιας και στον αρχαιολογικό χώρο γίνονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις  με μουσικούς ,αθλητικούς και θεατρικούς αγώνες σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κορυφαίες εκδηλώσεις έγιναν το 2009 με το Μάριο Φραγκούλη, το 2012 με τους Μεσσήνιους ης Διασποράς, και περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ που ήμουν καθηγητής ,το 2014 εκδήλωση  με τη σοπράνο ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ,  κάθε χρόνο τελούνται τα ΙΘΩΜΑΙΑ με την αφή της φλόγας από την Αρχαία Μεσσήνη στους αθλητικούς αγώνες "ΒΑΛΥΡΕΙΑ" της ΒΑΛΥΡΑΣ, και το 2022 τραγούδησε η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΞΕΝΗ ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ
ΔΡΑΚΟΣ -ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΘΕΜΕΛΗΣ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΙΘΩΜΑΙΑ

ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ 2009 ΜΕ ΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ

 

Μεσσήνιοι στον κόσμο. Παγκόσμιες μουσικές διαδρομές. Ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο. Υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού ,και Αθητισμού.

 Αρχαίο Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 –  Ώρα έναρξης; 21:00 Είσοδος δωρεάν.

 

Με την αφιλοκερδή συμβολή του μεσσηνιακής καταγωγής καλλιτεχνικού διευθυντή της παράστασης Χρίστου Τσιαμούλη, της  Ορχήστρας & Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Ανδρέα Τσεκούρα (ορχήστρα) και της Κατερίνας Παπαδοπούλου (χορωδία) και του σκηνοθέτη – συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά, οι θεατές που θα βρεθούν στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης στις 24 Αυγούστου θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.
Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες – σολίστ:
Κώστας Γεωργούλης, βιολί / Κώστας Κοπανιτσιάνος, κλαρίνο / Κώστας Καλατζάκης, λαούτο / Χάρης Λαμπράκης, νέι / Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι / Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα / Ανδρέας Τσεκούρας, ακκορντεόν / κόντρα μπάσο οι τραγουδιστές Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς, Παντελής Αναστασόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Σοφία Παπάζογλου και το μουσικό σύνολο Encardia Κώστας Κωνσταντάτος / τραγούδι, κρουστά – Ναταλία Κωτσάνη / τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα – Βαγγέλης Παπαγεωργίου / τραγούδι, ακκορντεόν.
Αφήγηση: Χρήστος Λιακόπουλος, ηθοποιός
Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από
Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας / Διδασκαλία: Τάσος Μίχος Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης / Διδασκαλία: Χριστίνα Ζαμπαθά Λαογραφική Εστία Τρίπολης / Διδασκαλία: Βασίλης Παναγόπουλος

Το μουσικό ρεπερτόριο έχει σαν κέντρο του τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο• εμπλουτίζεται με ήχους – λόγια και μουσική – από την Καππαδοκία και τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και την Κάτω Ιταλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Κύθηρα, τα παράλια της Μικράς Ασίας και, τέλος, με μουσικά ακούσματα της ελληνικής – μεσσηνιακής διασποράς στις Η.Π.Α., την Ωκεανία, την Αφρική, την Ευρώπη.
Συμπληρωματικά λειτουργούν μονταρισμένες εικόνες και βίντεο, από αρχεία αλλά και σημερινές λήψεις, που δηλώνουν την ακρίβεια του μουσικού ταξιδιού, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά. Παράλληλα, αναγνώσεις ιστορικών και λογοτεχνικών κειμένων από τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο φορτίζουν ή αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα των ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν ανά τους αιώνες τους Μεσσηνίους-Πελοποννησίους και ευρύτερα τους Έλληνες στη μετανάστευση.
Έρευνα πηγών & παραχώρηση αρχειακού υλικού: Γιάννης Λύρας, συντ. Εκπαιδευτικός

 Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση -Νίκα / Αρχείο Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών

Η σκηνοθεσία του βίντεο της έναρξης, με αναφορές στο έργο του Καθηγητού Πέτρου Θέμελη και τη σημασία της εκδήλωσης από εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής, διπλωματικής και πνευματικής ζωής της χώρας, με επίκεντρο τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, έχει γίνει από το σκηνοθέτη Θοδωρή Κωνσταντόπουλο.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της οποίας ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011, οφείλεται σε τρεις κυρίως παράγοντες:
1. την αφιλοκερδή συμβολή όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών – καλλιτεχνών, σκηνοθετών, εταιρείας παραγωγής 2. την ανάπτυξη συνεργασίας με την τοπική κοινωνία στη Μεσσηνία, αλλά και ευρύτερα στους Νομούς Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής, 3. την άμεση και ενθουσιώδη συμβολή των χορηγών – υποστηρικτών – αρωγών.

Εξίσου σημαντικός υπήρξε ο ρόλος των προσώπων που αναφέρονται στη συνέχεια και συνιστούν την Επιτροπή Μελών επί Τιμή:
       κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπλ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
      Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής του Έργου της Αρχαίας Μεσσήνης
      κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
       κ. Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης
      κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τριπόλεως
      κ. Γιάννης Μπουλές, Δήμαρχος Ναυπάκτου
      κ. Ξένη Αραπογιάννη, Δρ. Αρχαιολόγος – Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων
      κ. Στέφανος Τσολακίδης, Πρόεδρος – Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής & Αστροναυτικής
     κ. Βικτωρία Καρέλια, Επιχειρηματίας
      κ. Ιωάννης Τζεν, τ. Πλ/σιος Υπουργός Ο.Ε.Υ. στη Ρώμη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, στις 21:00, με δωρεάν είσοδο.
Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων): 19:00.
Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό).
Στον αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος με φαγητά ή /και αναψυκτικά. Προτεινόμενη υπόδηση: άνετα ίσια παπούτσια.

Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Δήμος Μεσσήνης Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη»

Με την ευγενική υποστήριξη
Βικτωρία Καρέλια
ΚΛΕΟΣ Α.Ε.
Α. Ισμαήλος Α.Ε.
Δήμος Ναυπάκτου
Δήμος Τριπόλεως
Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας
Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης
Λαογραφική Εστία Τρίπολης

Ευγενική συνεισφορά
Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής
ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε.

Χορηγός επικοινωνίας
Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υποστήριξη επικοινωνίας
Δήμοι: Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας

Επεξεργασία ιδέας – Ολοκλήρωση αρχικού σκεπτικού – Συντονισμός παραγωγής έργου Βασιλεία Στ. Κατσάνη

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Νύχτα με πανσέληνο στην Αρχαία Μεσσήνη» – η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά ελληνικά τραγούδια στο Αρχαίο Θέατρο

Ελένη Μπίστικα

06.09.2014 • 12:31

Μια θαυμάσια ιδέα: λουσμένο στο φως του τελευταίου ολόγιομου φεγγαριού του καλοκαιριού το Αρχαίο Θέατρο στην Αρχαία Μεσσήνη. Μια εκπληκτική φωνή ερμηνεύει ελληνικά τραγούδια… Ποιοι την υλοποίησαν την ιδέα αυτή και με ποιο σκοπό; Με ένα ευγενικό σημείωμα και με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία πληροφόρησε τη στήλη της «Κ» η πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος AIACE κ. Δέσποινα Βαμβακίδου και μας κατατόπισε σχετικά. Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση πήρε το ελληνικό παράρτημα του Διεθνούς Συλλόγου AIACE, το οποίο αποτελούν πρώην υπάλληλοι και νυν συνταξιούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, οργανώνει για την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 την εκδήλωση αυτή, αφού ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης δήλωσε σύμφωνος και με την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ανοικτή, λοιπόν, στο κοινό θα ’ναι η εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, οι οργανωτές υπολογίζουν στη συμμετοχή περίπου 2.000 ατόμων. Ζήτησαν από την κ. Σόνια Θεοδωρίδου, την Ελληνίδα σοπράνο με τη διεθνή ακτινοβολία, να τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια με τη συνοδεία της Orchestra Mobile. Ολα είναι έτοιμα πλέον για την εκδήλωση που μεταφέρει και ένα μήνυμα στους αλλοδαπούς φίλους μας. Οπως μας εξήγησε η πρόεδρος κ. Βαμβακίδου, θα κοπούν εισιτήρια και όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από τα εισιτήρια θα δοθούν ως δωρεά, είτε για τη συνέχιση των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης, είτε για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου.

ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Σκοπός της εκδήλωσης της 9ης Σεπτεμβρίου είναι να γίνει γνωστή στο ευρύτατο κοινό, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια να αποτελέσουν ένα σοβαρό ποσό για τις ανάγκες του περίφημου αρχαιολογικού χώρου. Μετά μάλιστα τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην περιοχή η προσπάθεια θα πρέπει να ’ναι μεγαλύτερη. Ελληνες και ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη Σόνια Θεοδωρίδου να ερμηνεύει ωραία ελληνικά τραγούδια στον όμορφο χώρο, και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο, λουσμένο από το φως της πανσελήνου…

Οπως πληροφόρησε σχετικά ο αρχαιολόγος καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης «ο περιφραγμένος και εν λειτουργία αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης ήταν και παραμένει άθικτος, καθαρός και επισκέψιμος. Δεν σταμάτησε να δέχεται επισκέπτες ούτε μία ημέρα και δέχεται παράλληλα τα εύσημα. Παραμένει μόνο το θέαμα της καμένης νότιας πλαγιάς του όρους Ιθώμη που οι τοπικές αρχές με τη συμβολή και της αρχαιολογικής υπηρεσίας αναζητούν ήδη τρόπους ταχείας αποκατάστασης». Ολα, λοιπόν, καλά και, με τη σειρά μας, συγχαίρουμε την πρόεδρο και τα μέλη του Ελληνικού Παραρτήματος του Διεθνούς Συλλόγου AIACE για την πρωτοβουλία που πήραν, και για τον σκοπό που θα δοθούν τα έσοδα από την αξέχαστη βραδιά της εκδήλωσης στον φεγγαρόλουστο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Οσο για το μήνυμα στους ξένους φίλους μας: «αν μας πίστευαν λιγάκι, θα ’ταν όλα αληθινά» Γκάτσος – Χατζιδάκις «Χάρτινο το φεγγαράκι».

 


ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 
    Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο : «Έλαιον»
ü Δράσεις
ü Βιωματικό Παιχνίδι
ü Έρευνα
ü Εργαστήρι-Παρασκευή σαπουνιού
ü Επίσκεψη στο Γαλαξίδι με θέμα τη θάλασσα
ü Επίσκεψη στην λίμνη του Καϊάφα της Ηλείας
ü Επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη και στην αρχαία πόλη του Μυστρά
ü  
ü Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Μεσσήνης, Πηγές Αγίου Φλώρου
ü Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Καλαμάτας, παλιά πόλη, Κάστρο, Μονή Καλογραιών
ü Παρακολούθηση ταινιών
ü Παζάρι Χριστουγέννων\Πάσχα
ü Συμμετοχή με τηλεοπτικό spot και αφίσα στο Διαγωνισμό «Ανακύκλωση» με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πατρέων
ü Συμμετοχή στο 9ο Μαθητικό φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 9-5-2012
ü Κατασκευές
·        Θεατρική Ομάδα-
Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό»

ü Θεατρικό παιχνίδι
ü Παρακολούθηση παραστάσεων
ü  
 Υπεύθυνοι  Καθηγητές :Ρόμπολας  Χρήστος, Τεχνολόγος
                                    Ταβλά Αργυρώ, Αγγλικών 
 

 

ΚΑΓΙΑΦΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 6-4-2012

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ 

Η Αρχαία Μεσσήνη θα είναι ένας από τους φετινούς σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια, μαζί με τον Κώστα Καραφώτη, θα εμφανιστούν την Τετάρτη 10 Αυγούστου 1922στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, σε μία συναυλία που θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ.



Αυτή την στιγμή η ομάδα φίλων Αρχαίας Μεσσήνης είναι οι εξής:

1 Μωραϊτάκης Νίκος Αρχαιολόγος, Νομικός, φιλόλογος 6932915535 nikos@ moraitakis.com

2 Βαχαριδου Γεωργία  Δικηγόρος , διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, υποψήφια διδάκτωρ 6978878648.  g. vacharidi@hotmail. com

3 Αναστασοπουλος Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός 6908724888.    osepanos7@gmail.com( από το Διαβολιτσι) και

4 Φωτοπουλος Γιάννης δικηγορος 6976848734.  giannisfoto9@gmail.com( από το Δώριον)

5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΓΙΤΗ 6974043771 p.argiti@yahoo.gr Πολιτικός Μηχανικός,ΜΒΑ

Μέλος Κεντρικής Αντ. ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τα αναρτώμενα σχόλια την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.