Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΥΓΕΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΓΙΟΥΝΑΜΙ ΤΙΜΠ

Του ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Στον πλανήτη γη παρουσιάζονται διαρκώς πολλά και διάφορα φαινόμενα. Με τη μελέτη και εξήγηση των φαινομένων αυτών ασχολούνται οι διάφορες επιστήμες. Η επιστημονική μέθοδος βασίζεται στην παρατήρηση, στο πείραμα, στη μεταβλητή, στην απόδειξη και τέλος στους νόμους της επιστήμης.
Η μελέτη της ζωής σχετίζεται με την χημεία της. Χωρίς χημικές αντιδράσεις θα ήταν αδύνατη ( εκτός από τα σπόρια και σπέρματα και κάτω από ειδικές συνθήκες). Ο μεταβολισμός, μια από τις ιδιότητες των εμβίων όντων που διακρίνεται σε αναβολισμό (σύνθεση ουσιών) και καταβολισμό (διάσπαση ουσιών) παράγει ενέργεια για την ανάπτυξη, κίνηση, επούλωση βλαβών και επικοινωνία με το περιβάλλον τους. 
Οι σπουδαιότερες μεταβολικές διαδικασίες είναι της φωτοσύνθεσης και της αναπνοής που εξασφαλίζουν αφενός την ομαλή ανακύκλωση ύλης και ενέργειας και αφετέρου την ομαλή ανακύκλωση οξυγόνου-διοξειδίου του άνθρακα, στοιχεία απαραίτητα , για όλους τους οργανισμούς αυτότροφους και ετερότροφους.

ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ - ΒΙΟΛΟΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ
Τα ένζυμα είναι ο καθοριστικός παράγοντας της υγείας και της μακροζωίας, του ανθρώπινου οργανισμού
Όταν η διατροφή    στον οργανισμό μας γίνεται με κατεργασμένες τροφές , και περιέχουν διάφορα συντηρητικά αυτόματα γίνονται νεκρές, δεν χωνεύονται από τον οργανισμό, και έτσι σκοτώνουμε αργά και σταθερά τον οργανισμό μας  τα κύτταρα,  τους ιστούς και τα οργανά μας. Είναι τα δηλητήρια που προκαλούν την τοξικότητα του αίματος και αυτό με τη σειρά του προκαλεί διαταραχή της ομοιόστασης, η οποία στη συνέχεια προκαλεί την ασθένεια, χρησιμοποιώντας τους όρους της βιολογίας, την οποία σπούδασα, υπηρέτησα και δίδαξα στην εκπαιδευτική μου καριέρα. Η Επιστήμη της Ζωής που λέγεται Βιολογία μου έχει σώσει τη ζωή τρεις φορές, ανατρέποντας τις γνωματεύσεις των γιατρών.