Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ 19\5\2013,ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ



 CAPPELLA ROMANA
ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ: ΣΥΝΟΡΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συναυλίες & Master class Βυζαντινής Μεσαιωνικής Μουσικής
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
Πολιτισμού & Αθλητισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Δύο συναυλίες βυζαντινής μεσαιωνικής μουσικής βασισμένης σε χειρόγραφους μουσικούς κώδικες της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά (13ος – 15ος αι.) και ένα Master class μουσικής θα πραγματοποιήσει το 10μελές ανδρικό φωνητικό μουσικό σύνολο Cappella Romana, το οποίο έρχεται στην Πάτρα (19/5) και την Αθήνα (20/5) από το Seattle των Η.Π.Α..
Kαλλιτεχνικός διευθυντής τών Cappella Romana είναι ο Αλέξανδρος Λίγκας, Senior Lecturer in Music at City University London και Fellow of the University of Oxford’s European Humanities Research Centre.
Το μουσικό σύνολο έχει ήδη ερμηνεύσει το ρεπερτόριο αυτό στο Smithsonian Institution (Washington, DC), στο J. Paul Getty Museum (LA), και στο Metropolitan Museum of Art (NY).
Ειδική μνεία γίνεται στην καταλυτική συνδρομή τών Cappella Romana, χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά των οποίων υλοποιείται το πρόγραμμα.
Πάτρα, 19/5 – 20:00
Η συναυλία θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πατρών, την Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» η οποία θα συμμετέχει με σύντομο μουσικό πρόγραμμα και τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.
Αθήνα, 20/5 – 20:30