Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός σε τροχαίο ο 22χρονος φοιτητής Νίκος Καραπάνος.

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Η συνάδελφος Αργυρώ Ταβλά με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε για τον απροσδόκητο θάνατο
του μαθητή μας Νίκου Καραπάνου, που τον είχαμε όταν διδάσκαμε στο Τρίτο Γυμνάσιο Πατρών.Η τάξη του ήταν μια δυνατή ομάδα χωρίς ανταγωνισμούς και  ευχαριστιόμαστε όλοι οι συνάδελφοι να κάνουμε μάθημα. Όλοι αργότερα σχεδόν πέρασαν στο πανεπιστήμιο σε πολύ καλές σχολές και με μερικούς έχω επικοινωνία μαζί τους.
Ο Νίκος και η παρέα του συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες των προγραμμάτων του υπουργείου παιδείας και κάθε Σαββατοκύριακο το Τρίτο Γυμνάσιο  γινόταν μελίσσι γιατί έρχονταν με χαρά εκτός προγραμμάτων σχολείου και δημιουργούσαν .
Νίκο ο άδικος και πρόωρος θανατός σου μας  συγκλόνισε όλους τους καθηγητές και την κοινωνία της Πάτρας  και ευχόμεθα  συλλυπητήρια και δύναμη στους γονείς σου.

ΚΡΙΤΑΜΟ.ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟ ΣΑΛΑΤΙΚΟ KAI ΤΟΥΡΣΙ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στις 7-11-2015 έκανα μια μονοήμερη εκδρομή  στην Καρδαμύλη-Στούπα, της Μεσσηνιακής Μάνης. Κοντά στην παραλία της Καρδαμύλης φωτογράφισα το κρίταμο  μάζεψα και σπόρους για να βεβαιωθώ αν μπορεί να προσαρμοστεί και σε χερσαίο περιβάλλον, μακριά από τη θάλασσα. Θα το δείξει η φετινή χρονιά, μετά τη σπορά..
Πηγαίνοντας σε τοπική ταβέρνα τον ρώτησα  αν έχει τουρσί από κρίταμο ή αν το χρησιμοποιεί στις σαλάτες του καλοκαιριού σε Έλληνες και ξένους. Μου απάντησε αρνητικά, παρότι ήταν και γνώστης γιατί  έχει τελειώσει τη γεωπονική σχολή Αθηνών.Του είπα εδώ η Καρδαμύλη είναι γεμάτη από κρίταμο  και με φυσικό αλάτι από τις μικρές αλυκές που παράγουν,μέσα  σε ωραία βάζα μπορεί κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με το φυτό αυτό.