Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης

Ελλάδα , Σεπτέμβριος 2015.
Η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, στηριζόμενο στο πακέτο Γιούνκερ, με πρωταγωνιστές τις δημιουργικές και καινοτόμες δυνάμεις της χώρας και πρώτη ύλη το ταλέντο της τοπικής επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη των νεοφυών δράσεων, συνδεόμενο με τα περιφερειακά πανεπιστήμια, την στήριξη και διάδοση της συλλογικής οικονομίας και την προώθηση ενός νέου συνεταιριστικού υποδείγματος, με τοπικό περιεχόμενο, για την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.

Ποιοι πολεμούν στη Συρία;


Damaged-Buildings-Syrian-Civil-War1Η Συρία βρίσκεται αυτόν τον καιρό έξω από την εμβέλεια των τηλεοπτικών φακών οι οποίοι επικεντρώνονται– κατά κανόνα– εκεί όπου κοιτούν τα δυτικά (υπό την ευρύτερη έννοια)  συμφέροντα. Άλλωστε, δεν χρειάζεται, θεωρούμε, μεγάλος κόπος για να συμφωνήσουμε ότι  η παγκόσμια ενημέρωση  βρίσκεται στα χέρια 2-3 ειδησεογραφικών κολοσσών οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μοιράζουν εικόνα και να δημιουργούν εντυπώσεις, έστω κι αν κάποιες φορές (περίπτωση Ουκρανίας) δεν καταφέρνουν  να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή (χειραγώγησης) που ανέλαβαν.

Το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.Του Κώστα Λογαρά.

  • photo: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC
    photo: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography / SOOC

Να, ποιον πολιτικό θα εμπιστευόμουν, ποιον θα ψήφιζα και με τα δυο μου χέρια. Αυτόν που θα 'χε το κουράγιο να βγει στους ψηφοφόρους και να  ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μαζί τους. Να βάλει ένα τέλος στις φαύλες σχέσεις τους και να ομολογήσει την πικρή αλήθεια.

«Ψηφοφόρε, σε φοβάμαι. Πάνω σ' αυτόν τον φόβο έχουν χτιστεί οι σχέσεις μας -σχέσεις αμοιβαίου εκβιασμού και εξαπάτησης- χρόνια τώρα. Τρέμω να σου πω την πάσα αλήθεια γιατί όποιος σου την λέει,  τον στέλνεις σπίτι του (σού θυμίζω τον Γιαννίτση). Ξεσηκώνεσαι με τους Κολλάδες, τους Φωτόπουλους, τους Λυμπερόπουλους και τον τρώει το χώμα.