Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η Θεσσαλία παράγει το 14,2% της χώρας.

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Θεσσαλία παράγει το 14,2% της χώρας. Του Δημήτρη Κουρέτα

«Οι ετήσιες καλλιέργειες, που κυριαρχούν στον κάμπο της Θεσσαλίας, είναι πλήρως μηχανοποιημένες σε όλα τα στάδια παραγωγής από τη σπορά ή μεταφύτευση έως και τη συγκομιδή και αφορούν κυρίως βαμβάκι και δημητριακά»

Κουρέτας Δημήτρης
Του Δημήτρη Κουρέτα
Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Όσον αφορά τη Φυτική Παραγωγή η Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγει το 14,2% της αγροτικής παραγωγής της χώρας (η 2η μεγαλύτερη συμμετοχή μετά την Κεντρική Μακεδονία), το 6,5% της μεταποιητικής παραγωγής και το 5,2% των υπηρεσιών. Παράλληλα, όμως, με τον πρωτογενή τομέα έχει αναπτυχθεί και η βιομηχανία τροφίμων με πλήθος τυποποιητικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΖΙΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ !!

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ο Τζίμης Πανούσης: ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ MADE IN USA!  

ΚΡΑΤΗΣΤΕ την τελευταία συνέντευξη του Τζίμη Πανούση στο ραδιόφωνο του Δίεση 101,3  στην οποία μίλησε και ελάλησε, όπως κάνει  εδώ και τόσα χρόνια με τον δικό του μοναδικό τρόπο και θα τον ...θυμηθείτε !

Ο Τζιμάκος  στην συνεντευξή του μίλησε για την Αριστερά, το ΕΣΥ, το Θεό και πολλά άλλα, για τα οποία συζητάμε κι εμείς μεταξύ μας, αλλά, άλλο εμείς.

ΠΑΛΜΥΡΑ



 Aγαπητοί φίλοι,
με την ευκαιρία των πιό πρόσφατων καταστροφών στην Παλμύρα (θα αναφερθώ στην εκπομπή Παραπολιτικά, 90,1 FM στις 12 το βράδυ της Τετάρτης),

Παραθέτω δειγματοληπτικά μερικά στοιχεία και 3-4 εικόνες επισυναπτόμενες, που αποδεικνύουν πόση ελληνικότητα είχε η Παλμύρα, επηρεασμένη από τον ελληνικό πολιτισμό που εμπότισε την ευρύτερη αυτή περιοχή για πολλούς αιώνες και μάλιστα πολύ μετά την Ελληνιστική εποχή, καθ'όλη τη διάρκεια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας  στη Μ. Ανατολή. .. Επ'αυτών δεν  αναφέρουν τίποτα τα ελληνικά ΜΜΕ.

''ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΙ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ'', γράφει μία επιγραφή στην Αγορά της Πόλης.