Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Θες να μην ξαναρρωστήσεις ΠΟΤΕ;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Οι παρακατω 4 συμπεριφορές δραστηριότες,προκαλούν ευεξία και υγεία ,στον ανθρώπινο οργανισμό.
Χειμώνας και ιώσεις πάνε μαζί. Κάθε λίγο και λιγάκι, με τα πρώτα κρύα ή με το που δεν ντυθούμε κατάλληλα, αρρωσταίνουμε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο οργανισμός σας είναι τόσο αδύναμος και επιρρεπής στις ιώσεις;
Κάτι πρέπει να κάνετε λάθος. Δεν είναι τυχαίο που μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σπάνια. Η ποιότητα ζωής και ο τρόπος που διατρέφεστε είναι το Α και το Ω.
Εξασφαλίσαμε για εσάς 4 τα σημαντικότερα, που ακολουθούν οι άνθρωποι και ξέρουν να κρατάνε τις αρρώστιες μακριά.

Πως να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Η καλοπέραση «κόβει» πολλά και καλά χρόνια ζωής από τους Έλληνες, οι οποίοι πριν από πέντε δεκαετίες ήταν οι μακροβιότεροι άνθρωποι του κόσμου, αλλά σήμερα βρίσκονται στην 11η θέση παγκοσμίως στην επιβίωση δίχως προβλήματα υγείας και στην 10η παγκοσμίως σε προσδόκιμο επιβιώσεως. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «Global Burden of Disease Study» και της έρευνας «European Health Report 2012» του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίες δόθηκαν προσφάτως στη δημοσιότητα και κατέγραψαν την κατάσταση της υγείας παγκοσμίως και σε 53 ευρωπαϊκές χώρες αντιστοίχως. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά τη γέννησή μας το προσδόκιμο επιβιώσεως δίχως προβλήματα υγείας είναι γύρω στα 66,5 έτη, ενώ συνολικά το προσδόκιμο επιβιώσεως είναι περίπου 81 χρόνια. Αν και το προσδόκιμο επιβιώσεως εξαρτάται έως ένα βαθμό από τα γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς μας αλλά και από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία – σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian» – συμβάλλει σε ποσοστό σχεδόν 20% σε αυτό, πολύ σημαντικότερο ρόλο παίζει το πως φροντίζουμε τον εαυτό μας.