Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Στρος-Καν: Εξορκίζω φίλους και πρώην συναδέλφους…


«Να μάθουμε από τα λάθη μας» είναι ο τίτλος που έδωσε σε άρθρο του ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συνιστώντας μια «ριζικά διαφορετική κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα». Το άρθρο δημοσιεύεται στα Γαλλικά και Αγγλικά.
Στρος-Καν: Εξορκίζω φίλους και πρώην συναδέλφους…Με την «δυσμενή τροπή που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και πιστωτές», λέει ο Στρος-Καν, «όπως και με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε κάποιες αλήθειες ώστε να πάρουμε μια νέα κατεύθυνση».
Η κατεύθυνση που υποδεικνύει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, καθώς και οι συστάσεις που θεωρεί ότι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες για την Ελλάδα, για τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και για την νυν διευθύντρια του ΔΝΤ, συνοψίζονται ως εξής:

Ευρώπη, αδιέξοδο, εξαπάτηση, δημοψήφισμα,

Καλησπέρα σας!
Σας στέλνω ένα επίκαιρο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:



Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε, ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης, της καταβαράθρωσης των αρχών, των αξιών, των παραδόσεων, αυτής της έννοιας της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και για εμάς κυρίως τους Έλληνας και του φιλότιμου. Η έννοια της Πατρίδας είναι συνάρτηση το κατά πόσο εμείς όλοι είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, αλλά και γνώστες των πραγμάτων και της Ιστορίας μας. Όλα αυτά είναι τα βασικά εκείνα χαρακτηριστικά τα οποία προστατεύουν ένα λαό και την πορεία μίας χώρας. Έχουμε επίσης τονίσει πολλές φορές, ότι η ρητορική σχετίζεται με την παραγωγή νοήματος. Δυστυχώς όμως εις την χώρα μας, η οποία διαθέτει πολυάριθμους ρήτορες, η ρητορική κατέληξε να είναι κενού περιεχομένου, επιφανειακή και χρησιμοποιεί την σύγχρονη επικοινωνία για να πείθει, να αποπροσανατολίζει και να παραπλανά τους πολίτες.