Τη
δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών
φυτών, αποφάσισε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού του
υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, ενέκρινε το
Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού αποδοχής ποικιλιών αρωματικών, αρτυματικών
και φαρμακευτικών φυτών, με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο για την
εγγραφή ποικιλιών ορισμένων φυτών στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και πιο
συγκεκριμένα της ρίγανης, του θυμαριού, του άνηθου, του χαμομηλιού και
του βασιλικού. Παράλληλα εισάγονται διατάξεις για τις προδιαγραφές του
υλικού, τη σήμανσή του, τους προβλεπόμενους ελέγχους, τους προμηθευτές
και τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τρίτη 15 Απριλίου 2014
Πέντε λόγοι για να αρχίσεις να τρως κρεμμύδια
Έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.
Είναι πλούσιο σε ενώσεις που περιέχουν θείο, οι οποίες ευθύνονται για την πικάντικη οσμή του και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Τα οφέλη του λάχανου στην υγεία
Ανήκει στην οικογένεια Brassica, μαζί με το λάχανο Βρυξελλών, το σγουρό και άλλα. Είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο ιδιαίτερα από τα μέσα του χειμώνα με αρχές της άνοιξης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο διατροφικό προφίλ του, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Κ (σε διπλάσιο ποσοστό από τα υπόλοιπα λαχανικά), σε βιταμίνη Α με την μορφή καροτενοειδών, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, χαλκό και μαγγάνιο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)