Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

TO ΞΕΛΑΓΑΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ*.ΛΆΟΓΡΑΦΙΑ

 TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Χθές στις 23-8-2015 επισκέφθηκα στη Λάμπαινα το βαλυραίο Μίμη Λινάρδο. Συζητήσαμε διάφορα και μεταξύ αυτών το ξελαγάνισμα της σταφίδας.
Μετά την αποξήρανση της σταφίδας στο αλώνι, με το γριάβαλο μεταλλικό ή ξύλινο αποχωρίζονταν οι αποξηραμένες ρόγες σταφίδας από τσαμπιά. Αφού μαζεύαμε τα τσαμπιά έμενε η σταφίδα στο αλώνι. Οι μεγαλύτερες ρόγες σταφίδας ήθελαν  μερικές ημέρες ακόμη στον ήλιο για να αφυδατωθούν και έπρεπε να αφαιρεθούν από τις μικρές ρόγες που είχαν αφυδατωθεί. Αυτή η διαδικασία λεγόταν ξελαγάνισμα. Μετά η σταφίδα φορτωνόταν στα σακιά καθαριζόταν από τη μάκηνα και έπαιρνε το δρόμο του εμπορίου, της τυποποίησης και εξαγωγής στο εξωτερικό.

Το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

 «Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα! Το αποσιωπούν!



Δεν θέλουν ο Ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια…

ΚΥΠΡΟΣ 1974!!!ΕΛΛΑΔΑ 2015!!!ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΝ «ΡΟΛΟ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟ 1967.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Σήμερα θα γίνω λίγο σκληρός. Και αν δεν διορθωθούν τα πράγματα, όσο περνάει ο καιρός θα σκληραίνω περισσότερο. Γιατί και επίσημα πλέον στην Ελλάδα, έχει γίνει το πρώτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στον κόσμο. Και όπως θα είδατε, αυτό το κοινοβουλευτικό φασισταριό, δεν κρατά πια, ούτε τα προσχήματα.