Το είδος και η ποσότητα των ροφημάτων που πρέπει να πίνουμε καθημερινά διαφέρουν σε κάθε άνθρωπο.
Πόσα αντιοξειδωτικά περιέχει ο καφές, ο
χυμός, η μπίρα, το κρασί ή το γάλα; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή
καθώς σημασία έχει η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των ροφημάτων που θα
πιούμε καθημερινά σε σχέση μάλιστα με την κατάσταση του οργανισμού του
κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Αυτή τη «μαγική ισορροπία» μπορεί να μετρήσει
συσκευή που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την οποία μάλιστα σε
συνεργασία με εταιρεία που έχει αναλάβει την εμπορική αξιοποίηση της
εφεύρεσης πρόκειται σύντομα να τη διαθέσει στην αγορά.