Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΕΛΗ 20ου - ΑΡΧΕΣ 21ου ΑΙΩΝΑ.(ΧΡΟΝΟΣ-ΧΩΡΟΣ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ



  Οι φωτογραφίες προσφέρονται ίσως περισσότερο από τις κινούμενες εικόνες για απομνημόνευση, γιατί είναι καθαρά μια φέτα χρόνου, όχι μια ροή. Κάθε φωτογραφία είναι μια προνομιακή στιγμή η οποία έχει μετατραπεί σε ένα κομψό αντικείμενο, που μπορεί κανείς να φυλάξει και να κοιτάξει ξανά.
  Το φωτογραφικό αυτό υλικό είναι αφιερωμένο στην Πάτρα, στην οποία έζησα 43 χρόνια σαν φοιτητής, φροντιστής και καθηγητής (στο Τρίτο Γυμνάσιο), γιατί πιστεύουμε ότι το παρελθόν πρέπει να μείνει ζωντανό στη μνήμη και να παραπέμπει στις ρίζες που κρατούν στέρεο κάθε πολιτισμό και αποτελούν αφετηρία κάθε εξέλιξης και προόδου.
 Μέσα από τη διαδοχή των εικόνων συνειδητοποιούμε τις αλλοιώσεις, πολιτιστικές, οικολογικές, κοινωνικές, που προκλήθηκαν στο χώρο που ζούμε.
 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δείτε τη δουλειά μας με την ίδια αγάπη που την είδαμε και εμείς, πως θα συγκινηθείτε και θα νοσταλγήσετε πρόσωπα, γεγονότα , στιγμές και καταστάσεις που πέρασαν, τα τελευταία σαράντα χρόνια.