Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Η θεμελίωση του  ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου ,στη Βαλύρα έγινε στις 10-8-2006 και τα εγκαίνια έγιναν στις 4-11-2007, από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιο.
Στη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, όποτε ερχόμουνα από την Πάτρα στο χωριό μου, είχα πάντα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή. Φωτογράφιζα τα διάφορα στάδια της ανέγερσης του ναού  και συγκέντρωσα όλο το 
φωτογραφικό υλικό το οποίο και  αναρτήσαμε.
Ήρθε πλέον και η κατάλληλη στιγμή για την ανακατασκευή των έξι βυζαντινών ναών με στόχο να ενδυναμωθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στην περιοχή μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

                       ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΡΙΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΠΑΤΡΩΝ
ΠΕΡΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :
Α.Π.Ε.  -  ΛΙΟΤΡΙΒΕΙΑ  -  ΒΑΤΡΑΧΟΜYΟΜΑΧΙΑ  -  ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΚΕΙΜΕΝΑ  :
ΜΑΘΗΤΡΙΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΜΗΜΑ  Α1
YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
     Η ενέργεια αποτελεί μια από τους βασικότερους παράγοντες στην οποία οφείλεται η ύπαρξη μας  , δηλαδή την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους και γενικότερα για την ύπαρξη των ζωντανών και των νεκρών οργανισμών και όλου του σύμπαντος .Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι πλανήτες έχουν φτιαχτεί από την ενέργεια αφού έχει αποδειχτεί ότι η πλανήτες και γενικότερα όλο το ηλιακό σύστημα έχουν δημιουργηθεί από την σχάση των πυρήνων που αυτό είναι πηγή ενέργειας της πυρηνικής και ατομικής ενέργειας .  Η οποία πυρηνική ενέργεια είναι μορφή ενεργείας .  
     Ακόμη είναι σημαντικό το να αναφερθεί ότι κάθε σύστημα κυρίως φυσικό σύστημα έχει και περιέχει ενέργεια . Επίσης από την παραμικρή ενέργεια που κάνουμε εννοώντας ότι από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη ενέργεια που κάνουμε χρησιμοποιούμε και μετατρέπουμε την ενέργεια . Μα δεν είναι μόνο αυτό , σήμερα ότι χρησιμοποιούμε σε ότι αναφορά τις συσκευές και τις μηχανές για να δουλέψουν χρειάζεται ενέργεια . Σημαντικό είναι ότι η ενέργεια είναι κάτι το αόρατο και όχι κάτι το χειροπιαστό γι’ αυτό δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε εύκολα. Η ενέργεια υπήρχε πάντα  άλλο που ο άνθρωπος την ανακάλυψε με το  πέρασμα του χρόνου . Αν και η λέξη ανακάλυψε δεν είναι η σωστή γιατί η ενέργεια δεν είναι ένα φαινόμενο που δημιούργησε ο άνθρωπος  ή από τις ενέργειες του δημιουργήθηκε ή από ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η ενέργεια υπήρχε πριν καν ο άνθρωπος εμφανιστεί στον πλανήτη Γη . Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά είναι ότι ή ενέργεια αν εξαφανιστεί ποτέ μαζί της θα εξαφανιστεί όλο το σύμπαν.