Η κανέλα χαρίζει σε πολλούς μια αγαπημένη γεύση ή ευχάριστη
οσμή. Ωστόσο, πέρα από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει
για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία για πολλούς θεωρείται και
θεραπευτική. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα
συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη
(cinnamaldeyde).
Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και
έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον
οργανισμό. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις
δράσεις.