Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΑΠΟ ΒΑΛΥΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Η αγάπη μας,  για τη γενέθλια  πρέπει να μεγαλώνει  και να την μεταλαμπαδεύουμε  στους απογόνους μας, για να αγαπούν και αυτοί την πατρώα γη. Να μην ξεχαστούν πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και πράγματα που έχουν σχέση με την υπαρξή μας, στον τόπο που γεννηθήκαμε.
Η πορεία της εξέλιξης του καθενός μας , ακολουθεί το  δρόμο της,  και ωφέλησε  τους καλούς που είχαν αξίες, οράματα και ιδανικά  και έβλαψε αυτούς  που είχαν στο μυαλό τους, στις σκέψεις, ιδέες  και πράξεις τους την καταστροφή και αδικία.

Η αλήθεια για την “Ε.Ε.”! Είναι κάθε άλλο παρά η Ευρώπη των πατρίδων!

 Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Η Ιστορια εχει μια πολύ μεγαλη στιγμιαια οκνηρια! Η Ελλας σημερα και εντος της Ε.Ε. δολοφονειται!  Ποιος την οδηγει στον ταφο της εξαφανισης; Ποιος οφελειται από την δολοφονια της Ελλαδος; Ποιος είναι ο αιωνιος αντιπαλος της Ελλαδος;

Η Ελλας στην πραγματικοτητα υπηρξε για χιλιετιες το πνευμα που νικουσε παντοτε τον χρονο και το φως και το οποιο εκπεμπει ακομη σημερα στον κοσμο «η πολιορκημενη από την ιουδα’ι’κη αιρεση της Χριστιανοσυνης (οδοι Αποστολου Παυλου και Διονυσιου Αεροπαγειτου και μια σειρα από εκκλησακια) Ακροπολη των Αθηνων» σχετικα με τις ανθρωπινες Αρετες, Αξιες, Αρχες και Ιδανικα. Οι Αρετες αποτελουνται από την Λογικη, Συνεση, Ανδρεια και Δικαιοσυνη.
Τα χαρακτηριστικα των Αξιων είναι το Καλο, η Ειλικρινια, το Αληθες και η Ελευθερια. Οι Αρχες περιεχουν την Τιμη, την Αναγνωριση, την Ανταγωνιστικοτητα και την Συμμετοχη. Τα Ιδανικα αποτελουνται από την Υγεια, από την Απολαυση, από τον Πλουτο και από το Σεβας.