Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ενδεκα λόγοι για να πίνουμε ελληνικό καφέ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να πίνουμε καφέ κάθε μέρα; 11 λόγοι για να πειστείτε
Οι περισσότεροι λατρεύουμε (κυριολεκτικά) την καφεΐνη. Είναι η πρώτη σκέψη κάθε πρωί και ο λόγος για να πάει καλά η μέρα μας, ανάλογα αν θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή όχι, δηλαδή.
Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.

9 Αντίδοτα για την κακοσμία σώματος και στόματος!!!


9 Αντίδοτα για την κακοσμία σώματος και στόματος!!!
Δεν είναι πάθηση, οφείλεται όμως συχνά σε οργανικά αίτια. Η κακοσμία του σώματος προκαλεί δυσαρέσκεια και μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για τους φορείς της.
Οι συνηθέστερες αιτίες κακοσμίας του στόματος είναι η ελλιπής καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας, η ουλίτιδα και η ξηροστομία -η ύπαρξη των οποίων ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων-, η κατανάλωση κρεμμυδιού, σκόρδου, αλκοόλ, η χρήση καπνού και η μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων.
Ενίοτε η δυσάρεστη μυρωδιά του στόματος αποτελεί ένδειξη παθήσεων του στομαχιού -όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση-, προβλημάτων του συκωτιού ή των νεφρών
και του σακχαρώδους διαβήτη.

Το Ελαιόλαδο είναι το φάρμακο του μέλλοντος

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Το Ελαιόλαδο είναι το φάρμακο του μέλλοντος

Όλο και περισσότερες ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες ανακαλύπτονται για το ελαιόλαδο, το οποίο θα αποτελέσει το «φάρμακο του μέλλοντος», σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο επίκουρος καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, Προκόπης Μαγιάτης, μαζί με τη συνεργάτιδά του, Ελένη Μέλλιου, πραγματοποίησαν έρευνα σε 150 δείγματα ελαιόλαδου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α.
Βασιζόμενοι στις αναφορές για τις φαρμακευτικές δράσεις του λαδιού (αγουρέλαιο) στην αρχαία Ελλάδα από τον Διοσκουρίδη, απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο διαθέτει και αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.