Σάββατο 12 Απριλίου 2014

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας

Οι «Ανώνυμοι Σποροφύλακες» και το «Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα» πραγματοποιούν την 6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας. Την Κυριακή 13 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο χώρο του αγροκτήματος, που βρίσκεται στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.
Οι «Ανώνυμοι Σποροφύλακες» είναι μια άτυπη ομάδα που διοργανώνει τις ανταλλαγές σπόρων στη Μεσσηνία και συνεργάζεται με το «Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα», όπου και εδρεύει.
Οι προηγούμενες γιορτές πραγματοποιήθηκαν δύο φορές στο Αγρόκτημα Φοίφα, καθώς και στην Αλαγονία, το Ακριτοχώρι, και το Μαυρομάτι Ιθώμης. Επίσης, η ομάδα συμμετείχε ενεργά στην Παμπελοποννησιακή 2η και 3η Γιορτή Σπόρων που έγινε στην Καρδαμύλη το 2013, καθώς και στην Κοκκινόραχη Σπάρτης το 2014, εκδηλώσεις που διοργάνωσε, με τη συνεργασία και άλλων τοπικών συλλόγων, o Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης), με τον οποίο υπάρχει συνεργασία. 

Ελαττώστε τις θερμίδες για να ζήσετε πιο πολύ

Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison υποστηρίζουν, ότι μειώνοντας μόλις κατά 10% την κατανάλωση θερμίδων μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο όριο ζωής των ανθρώπων.
Ελαττώστε τις θερμίδες για να ζήσετε πιο πολύΟι επιστήμονες πιστεύουν, ότι αν κανείς ελαττώσει τις θερμίδες που προσλαμβάνει καθημερινά μπορεί να επιβραδυνθεί η διαδικασία της γήρανσης και οι άνθρωποι να γίνουν λιγότερο επιρρεπείς σε ασθένειες.
Επιπλέον, αναφέρουν ότι μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, έχουν αφιερώσει 25 χρόνια μελετώντας τις επιδράσεις της διατροφής στη διαδικασία του γήρατος σε πιθήκους ρέζους.

Τρομερό: Φρούτα και λαχανικά θεραπεύουν όργανα του σώματός μας που έχουν το ίδιο σχήμα!

​Το χειρόγραφο-βιβλίο Ευρωπαίων και Οθωμανών ερευνητών γύρω από τη βοτανολογία και τις θεραπείες διαφόρων παθήσεων χρησιμοποιώντας βότανα αναφέρει ότι κάθε φρούτο και λαχανικό έχει μια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση (μοτίβο - σχήμα) που μοιάζει με ένα από τα όργανα του σώματος μας, και ότι αυτό το μοντέλο λειτουργεί ως ένα σήμα ή μήνυμα που λέει ότι το ανάλογο φρούτο ή λαχανικό θα ωφελήσει το ανάλογο όργανό μας.
Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η αρχαία «Διδασκαλία των υποσημειώσεων» είναι εκπληκτικά ακριβής. Γιατί αυτή η, τόσο ζωτικής σημασίας, γνώση, παραμένει κρυφή;
Τρομερό: Φρούτα και λαχανικά θεραπεύουν όργανα του σώματός μας που έχουν το ίδιο σχήμα!