Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΒΑΛΥΡΑΣ.. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
OI ΑΝΩΝΥΜΟΙ  MAΣΤΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΕΞΩΠΟΡΤΕΣ-ΣΠΙΤΙΑ-ΤΣΑΤΜΑΔΕΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
Στη  Βαλύρα διασώζονται όμορφες μάντρες, εξώπορτες, τσατμάδες, καμάρες, παλαιά σπίτια. Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της Βαλύρας είναι πλούσια και θα πρέπει να διασωθεί και προβληθεί.
Σε 5 συνέχειες θα προβάλλουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Βαλύρας και αφιερώνονται στους ανώνυμους λαγκαδινούς μαστόρους.

Η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού!

 Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας που τιμάται σήμερα!

02 Φεβρουαρίου 2015
Στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το 541 μΧ, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός καθιερώνει την εορτή της Υπαπαντής, της ημέρας δηλαδή που ο Ιησούς Χριστός προϋπαντήθηκε στον Ναό του Σολωμόντα από τον γέροντα ιερέα Συμεών.
Η Υπαπαντή του Ιησού Χριστού! Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας που τιμάται σήμερα! Σύμφωνα με τον νόμο του Μωυσή, κάθε πρωτότοκο αρσενικό παιδί έπρεπε να αφιερώνεται στον Θεό και να προσφέρει, την τεσσαρακοστή ημέρα από τη γέννησή του, θυσία στον Θεό ένα ζεύγος τρυγόνων ή δυο νεοσσούς περιστερών (Λουκά β 22-24, Έξ. ιγ 2, Λευιτ ιβ 6-8). Έτσι η Θεοτόκος, 40 ημέρες μετά τη Γέννηση του Χριστού, πήγε τον υιό της στην Ιερουσαλήμ για να τον παρουσιάσει στο Ιερό.
Αυτή την ημέρα και την ώρα που έμπαιναν στον Ναό η Παναγία, ο Ιησούς Χριστός και ο Ιωσήφ ο μνήστωρ, βρέθηκε εκεί ο δίκαιος Συμεών, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, για να τους προϋπαντήσει στην είσοδο. Ο Συμεών, που ήταν ένας δίκαιος, ευλαβής και ηλικιωμένος ιερέας, είχε πληροφορηθεί από θεία αποκάλυψη, ότι δεν θα πεθάνει προτού δει τον αναμενόμενο Μεσσία και Σωτήρα του κόσμου.

Bόμβα: Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ! Κύ


Bόμβα: Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ! Κύριο

Bόμβα: Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ!


H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη;

ΔΕΙΤΕ πόσο τελικά κοστίζουν στον Ελληνικό λαό οι βουλευτές;; ΟΛΑ τα ποσά αναλυτικά…

Δημοσιεύθηκε: 02/02/2015 08:30


lefta-vouli
Πολλές οι συζητήσεις για τις αμοιβές και τα λοιπά προνόμια-παροχές των Βουλευτών, που… κατά το παρελθόν, έχουν αποτελέσει “πεδίο” αντιπαράθεσης μεταξύ Κομμάτων, αλλά και των ίδιων των Βουλευτών.
Ποιο είναι όμως, αλήθεια, συνολικά αυτό το ποσό…;