Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ.ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε με τους μαθητές μας εμπειρίες και συναισθήματα, τα οποία κανένα άλλο επάγγελμα δεν απολαμβάνει. Στη πορεία κτίζονται δυνατές σχέσεις, οι οποίες κρατούν χρόνια.
Ο  Βασίλη Καράμπελας ήταν  μαθητής  γυμνασίου στην Ανδρούσα, όταν είχα πρωτοδιοριστεί και δίδασκα βιολογία στα γυμνάσια Ανδρούσα, ,Μελιγαλά, και Μερόπη. Το γυμνάσιο Μερόπης έκλεισε και μένει αναξιοποίητο, από την οργανωμένη πολιτεία.
Ο Βασίλης τώρα, διδάσκει στο δημοτικό Βαλύρας αρκετά χρόνια, και παράλληλα εμπλέκεται σε διάφορα προγράμματα  του υπουργείου παιδείας. Αποφάσισε όλες αυτές τις εμπειρίες και δραστηριότητες, να τις τυπώσει σε ένα καλαίσθητο έντυπο, το οποίο χρηματοδότησε μόνος του, παρά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στις μέρες μας. Έχει διαστάσεις 17χ23, 133 σελίδες και 162 φωτογραφίες.

Οι συνήθειες των θετικών ανθρώπων. Ας τις αντιγράψουμε....

Μαριέττα Φαφούτη: «Η εσωτερική ευτυχία είναι πολύ απλή υπόθεση...»


Βλέποντας λίγο πιο θετικά τη ζωή… μπορείτε να αλλάξετε τις σχέσεις αλλά και την καθημερινότητα σας στο έπακρον! Ο …βομβαρδισμός από αρνητικές σκέψεις απλά μας οδηγεί στο να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά μπροστά σε μια αναποδιά, αντί να αναδείξει τα «θέλω» μας. Οι θετικοί άνθρωποι, εκτός από ευτυχισμένοι, συνήθως ζουν περισσότερα χρόνια και απολαμβάνουν τη ζωή… σαν να είναι η τελευταία ημέρα του κόσμου. Εάν υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες, θα δώσετε μικρές όμορφες πινελιές στη ζωή σας!