Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2013-14, ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ένας μικρός απολογισμός  παράλληλων δράσεων δραστηριοτήτων , σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, τα έτη 2013,14, του Γιάννη Δ. Λύρα.
2013.
1..Συμμετοχή με εισήγηση στο συνέδριο Βιοχημείας.
2.Συμμετοχή ως σύνεδρος, στη διδακτική της Βιολογίας.Ήδη υπάρχουν προβλήματα στη βιολογία με βάση το ΦΕΚ 2121, Τεύχος Β,2013, με την αλλαγή των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων.Στη δευτέρα γυμνασίου, το βιβλίο δίνεται σε φωτοτυπίες, από τις θεματικές ενότητες 2,4 του βιβλίου βιολογίας που διδάσκεται φέτος στην τρίτη γυμνασίου,

Ιωάννης Καποδίστριας: Ελβετία ευγνωμονούσα, Ελλάς δολοφονούσα…

 
image
Πώς συνέβαλε στη δημιουργία του πιο δημοκρατικού και ανεπτυγμένου κράτους
   
Του Γιώργου Μαλούχου
1831. Η Ελλάδα έχει μόλις την προηγούμενη χρονιά γίνει κράτος, έπειτα από μια επανάσταση που είχε αρχίσει δέκα χρόνια πριν και που διήλθε μέσα από τεράστιες περιπέτειες, σχεδόν αποτυγχάνοντας. Τώρα, όμως, έχει, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της αποκτήσει σύνορα, διεθνή αναγνώριση και χτίζει τις πρώτες της δομές. Μέχρι που, μια μέρα σαν τη σημερινή, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831, με το παλαιό ημερολόγιο της εποχής, ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, πέφτει νεκρός από μία σφαίρα στο Ναύπλιο. Μια κακοδαιμονία που οι επιπτώσεις της φτάνουν, θα μπορούσε κανείς να πει, ακόμα μέχρι και σήμερα, ξεκινά για το νέο τόπο.