Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Μια μέθοδος υπολογισμού δεκαδικών ψηφίων του π=3,14 …, μέσω του DNA Μαρίνος Σπηλιόπουλος: Βιολόγος – Βιομαθηματικός – Ερευνητής

Αν πεις ότι μπορεί να συνδέεται το π (πηλίκο της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του) με το DNA (γενετικό υλικό), όλοι θα πουν ότι δεν γίνεται, είναι ασύνδετα πράγματα, κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν και πιο ²βαριά² ότι είναι ασυναρτησία και ανοησία. Δηλαδή κάτι ανάλογο, σαν να θες να συνδέσεις το μήκος της σκιάς ενός ανθρώπου, με τα χρήματα που έχει στο παντελόνι του. Σε κάποιους αν επιμένεις, μπορεί να πάει το μυαλό τους στην διπλή έλικα του DNA και τη σχέση της με τον κύκλο. Εξάλλου έχει βρεθεί και κυκλικό DNA στους οργανισμούς.

ΟΙΚΑΔΕ.ΙΣΤΟΡΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Αφορμή για τη γνωριμία μου  με τον συντοπίτη δάσκαλο Ιωάννη Παπαδόπουλο είναι ο Ορέστης Αντωνόπουλος, ο οποίος ασχολείται με τα τοπωνύμια της Μεσσηνίας και είχε υπόψιν το βιβλίο του. Επικοινώνησα με το δάσκαλο Βασίλη  Καράμπελα που υπηρετεί στο χωριό μου Βαλύρα 23 χρόνια και παλιό μαθητή μου στην Ανδρούσα, μου έδωσε το τηλεφωνό του, επικοινώνησα μαζί του, τον επισκέφτηκα στο σπίτι του στην Πετρούπολη, μου δώρισε 6 βιβλία τα οποία  και μοίρασα, σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη γνώση της τοπικής ιστορίας μας.

Φωτογράφισα ορισμένες σελίδες από το βιβλίο του, τις οποίες και θα δημοσιεύσω στην ιστοσελίδα μου  και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να  το προμηθευτεί από τον ίδιο.

Του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός, καλές γιορτές ,και το χάρηκα για τη γνωριμία. Μελετώντας  το βιβλίο του περιγράφοντας την τοπική ιστορία και έμαθα πρόσωπα, γεγονότα, και καταστάσεις, που δεν γνώριζα.