Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΡΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Το χρήμα είναι οποιοδήποτε στοιχείο ή επαληθεύσιμη εγγραφή που είναι γενικά αποδεκτό ως πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες και εξόφληση χρεών σε συγκεκριμένη χώρα ή κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο[1][2]. Οι κύριες λειτουργίες του χρήματος διακρίνονται σε: μέσο ανταλλαγής, λογιστική μονάδα, παρακαταθήκη αξιών και, μερικές φορές, ως μέτρο αναβαλλόμενης πληρωμής[3][4]. Κάθε στοιχείο ή επαληθεύσιμο αρχείο που πληροί αυτές τις λειτουργίες μπορεί να θεωρηθεί ως χρήμα.
Τα χρήματα είναι ιστορικά ένα φαινόμενο της αναδυόμενης αγοράς που καθιέρωσε ένα χρηματικό αγαθό, αλλά σχεδόν όλα τα σύγχρονα χρηματικά συστήματα βασίζονται στο παραστατικό χρήμα.
Η φυσική μορφή των χρηματικών στοιχείων μπορεί να διαφέρει, και διαφορετικές μορφές χρημάτων έχουν υπάρξει ιστορικά. Για παράδειγμα, σε κάποιους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιούσαν κοχύλια ως χρήμα, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιούσαν τσιγάρα ως χρήμα, και ούτω καθ εξής.

Ο ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μας επηρεάζει , προσδιορίζει, και καθορίζει.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε από μόνοι μας το περιβάλλον με ένα ωραίο κήπο βλέποντας και διαπιστώνοντας χρώματα και αρώματα που είναι το μεγαλείο της φύσης και του Θεού.
Έχοντας και τα γατάκια, διαπιστώνεις του καθενός τη συμπεριφορά που κάθε πρωί και βράδυ περιμένουν να απολαύσουν την τροφή τους.
Η  ενασχόλησή μας  με τα   φυτά και  ζώα  δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, τα οποία δρουν ψυχοθεραπευτικά, βιώνοντας αρμονικές σχέσεις  με τα δημιουργηματά μας.