Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

   Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ


Πέθανε την περασμένη Δευτέρα 1-4-2013, σε ηλικία 99 ετών η δασκάλα Ευτυχία Κυριακοπούλου, η οποία είχε υπηρετήσει επί πολλά  χρόνια στο Δημοτικό σχολείο Βαλύρας, την περίοδο 1952-1967. Από τα χέρια της ως δασκάλας πέρασαν εκατοντάδες Βαλυρόπουλα, τα οποία όλο και κάτι έχουν να θυμούνται Ήταν αυστηρή μεν, αλλά δίκαιη και έπαιρνε πάντα το μέρος των αδύνατων. Ήταν η  εκπαιδευτικός που εκτός από τα γράμματα δίδασκε ανθρώπινες αξίες, και ενέπνεε τους νέους να έχουν οράματα και ιδανικά.
Η κηδεία της έγινε στις  2 Απριλίου 2013 από το κοιμητήριο Αμαρουσίου όπου έγινε και η ταφή της.
Η καταγωγή της ήταν από την Καλλιρρόη και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας.Η ίδια δεν παντρεύτηκε ποτέ και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο Μαρούσι.
Ο Θεός να την αναπαύει και να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.Στους οικείους της εκφράζουμε τα ολόθερμά μας συλλυπητήρια
Αφιερώνεται στη σεβαστή μας και αγαπημένης μας Δασκάλας, Ευτυχία Κυριακοπούλου , η οποία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και με πληρη πνευματική διαύγεια, την 1-4-2013.  Kατόπιν επιθυμίας της, τον επικήδειο της είπε στο κοιμητήριο του Αμαρουσίου, ο αγαπητός μαθητής της Λύρας Ιωάννης. Πριν τις απόκριες συναντήθηκε με τον μαθητής της και ήθελε να γευτεί τα λούπινα που θα έφερνε από τη Βαλύρα.  Θα πηγαίναμε μαζί, στο εκκλησάκι ,στη Νερατσιώτισσα, που λειτουργεί ο συνταξιούχος,  στρατιωτικός ιερέας Παπαβασίλης, με καταγωγή από το Κυνηγού Πυλίας, και μετά θα μου έκανε το τραπέζι, γιατί ήμουν ο εξομολογητής της. Δυστυχώς αυτά δεν πραγματώθηκαν και πιστεύω ότι  μας βλέπει τώρα από ψηλά και χαίρεται, γιατί οι μαθητές της διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ, ΤΟ 1973
ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ
ΧΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟ ΑΕΤΟ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ
ΜΠΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ