Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Τα 35 οφέλη της Aloe Vera Juice

Ξέρετε γιατί  ο κάκτος της Αλόη Βέρα  είναι γνωστό ως το «φυτό θαύμα»?
Οφέλη από τον χυμό της  
ximos-aloiΗ Aloe Vera είναι  είδος χυμώδη φυτών και έχει παχιά σαρκώδη στελέχη με αγκαθωτά φύλλα. Το σαρκώδες στέλεχος περιέχει τον χυμό Aloe Vera που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς από την αρχή του πρώτου αιώνα ως μιαεξαιρετική θεραπεία στο σπίτι. Ο χυμός και το τζελ χρησιμοποιούνται σε  φάρμακο, σε καλλυντικά, για την  θεραπεία της υγείας, αλλά και στην κανονική διατροφή σας.

ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
Πολυετής πόα, αυτοφυής στην Ελλάδα, συναντάται σε θαμνότοπους και δάση, με τετραγωνικό πολύκλαδο βλαστό 0-80 cm και ευμεγέθη, ωοειδή, πριονωτά, αντίθετα φύλλα.Τα φύλλα του έχουν ένα χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού που είναι απαλό και καταπραϋντικό κάτι που είναι ιδανικό, μιας και το φυτό φαίνεται να έχει την τάση να αυξάνεται κοντά σε κατοικίες.
Το φυτό Μέλισσα (Melissa officinalis) είναι γνωστό επίσης ως βάλσαμο λεμονιού (μελισσόχορτο), βάλσαμο κεριού μέλισσας ή κοινώς βάλσαμο. Η Melissa officinalis ανήκει στην οικογένεια της μέντας Lamiaceae. Και όντας τέτοια, είναι γνωστή για την αναζωογονητική της ποιότητα, όπως το λεμόνι ή η κιτρονέλλα. Το όνομα “Μέλισσα” ελήφθη από το ελληνικό «melisso-phyllon» που σημαίνει κυριολεκτικά «φύλλο μέλισσας. Ονομάστηκε έτσι επειδή το φυτό είναι τόσο πλούσιο σε νέκταρ που φυτεύεται συνήθως για τη διατροφή των μελισσών.