Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΥ

 Την Τσικνοπέμπτη πήγα και φωτογράφισα στο Πεδίον Άρεως τους  ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821. Ξαναπήγα την ερχόμενη Δευτέρα και τα φωτογράφισα πάλι, γιατί ο δήμος με τα συνεργεία καθάρισαν τα αγάλματα, έκοψαν τα αγριόχορτα και κλαδιά που κάλυπταν τα αγάλματα, και θα πρέπει ο χώρος του Πεδίου του Άρεως θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για πολλές δράστηριότητες και Περιβαλλοντικά Προγράμματα. Προτείνω ανεπιφύλακτα όλους τους απανταχού  Αθηναίους να επισκεφτούν το  χώρο, απολαμβάνοντας τη χλωρίδα, πανίδα, αγάλματα, εκκλησίες γιατί έχει πλούσια ιστορία που σχετίζεται με τη Σχολή Ευελπίδων, το Ανάθεμα Βενιζέλου, το  Θέατρο Άλσος ,   τα ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη,  τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, και το  Green park  στην οδό Μαυροματαίων. Συγχαρητήρια στο Δήμο Αθηναίων για τον καθαρισμό των αγαλμάτων τα οποία είχαν βεβηλώσει ορισμένοι ανεγκέφαλοι με μπογιές.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ.

 2021г. – ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - 200 χρόνια από το 1821

«…θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία…» Ωδή Τετάρτη, Ανδρέας Κάλβος

25-26 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

200 ΧΡΟΝΙΑ της ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ

1/ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

200 χρόνια της Εθνικής Αναγέννησης των Ελλήνων! Η ιστορική σημασία της Εθνικο-Απελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα !!!

2/ ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ:

Η Ελλάδα και η Ρωσία ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον: γεγονότα, άνθρωποι, ιδέες. 

Пρόγραμμα:

1η ημέρα -- 25 Μαρτίου 2021, έναρξη – 10:00.

Αίθουσα Τελετών Κρατικής βιβλιοθήκης Ρωσίας (πρώην Βιβλιοθήκης «Λένιν»,  επί της οδού: 3/5, Vozdvizhenka str., entrance # 3, 3rd floor.

 09:30 – Καταχώρηση-εγγραφή συμμετεχόντων.

10:00 – Έναρξη Φόρουμ, χαιρετισμοί επισήμων.

           – Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού Λαού στα αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας»

             Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα Ρώσων εικαστικών», με έργα Ρώσων ζωγράφων, μελών της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας». Στην έκθεση εκτίθενται έργων μελών της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας.