Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Είμαστε ανθρωποι του δήθεν και του φαίνεσται και όχι του είναι και του γίγνεσται. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν σεβαστήκαμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι προγονοί μας, χιλιάδες χρόνια πριν.
Τα 5 παλιά  καλντερίμια που οδηγούσαν από τα χωριά Νιοχώρι, Δανηλέίκα, Κροντηρέ, Βαλύρα, Λάμπαινα, Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη προς τις μονές Βουλκάνου Μεσσηνίας, καταστράφηκαν από τον πρώην μητροπολίτη Μεσσηνίας και έγιναν ασφαλτόδρομοι, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Ευτυχώς έμεινε ένα κομμάτι το οποίο παλιά καθαρίσαμε με τον Παντελή Οικονόμου πριν αφήσει τον κόσμο τούτο, το φωτογράφισα  , για να μας θυμίζει τα αγώγια του δεκαπενταύγουστου, την κάθοδο της εικόνας, και την κληρονομιά που καταστρέψαμε.
Ο  λαμπαινέοι παλιοί μαθητές μου στο Μελιγαλά Αντώνης Σκαρμέας, Περικλής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Οικονόμου, θέλουν να πάμε να καθαρίσουμε τα πέτρινα αλώνια που είναι αρκετά και να τα φωτογραφίσουμε.

Κυρίαρχοι οι δουλέμποροι!!




 Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκετ προέβη στις 24 Νοεμβρίου  τ. έ. στην παρακάτω δήλωσην:
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων. Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης».