Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Ολυμπιονίκης και ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων" Κωστής Τσικλητήρας

  Ο Κωστής Τσικλητήρας  ήταν ποδοσφαιριστής, αθλητής στίβου, Πανελληνιονίκης, και Ολυμπιονίκης. Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1888 στην Πύλο Μεσσηνίας. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, κατακτώντας αρκετές διακρίσεις στους μαθητικούς αγώνες. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, εκπληρώνοντας την επιθυμία του πατέρα του, όμως ο αθλητισμός τον κέρδισε και το 1906 γίνεται μέλος του Πανελληνίου συμμετέχοντας σε στίβο και ποδόσφαιρο. Το 1906 κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος άνευ φοράς στους Πανελληνίους Αγώνες με επίδοση 2.83 μ. Το 1907 κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Πανιώνιους Αγώνες της Σμύρνης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
                 
Αλέξης Τσίπρας (αποσπασμα από τις προγραμματικές του δηλώσεις): 

"Σημαντική είναι επίσης, η εξεύρεση, στο πλαίσιο συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ, αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ., στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις". (εδω)


Έλληνα, που δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει γεωγραφικός προσδιορισμός. 

Πρώτον θα σου πω ότι αυτή η περιοχή ήταν μια περιφέρεια όπως η Πελοπόνησος που λεγόταν ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ μέχρι το '45 που ο Τίτο την έκανε ομόσπονδη δημοκρατία και την βάφτισε "Μακεδονία" με σαφή βλέψη να διεκδικήσει ελληνικά εδαφη.

Άρα λοιπόν έχει όνομα η περιοχή...

Η ένοχη σιωπή που δεν αντέχει ούτε και την αλήθεια

Καλησπέρα σας!
Σας στέλνω ένα νέο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:


- οι εξάρσεις και οι ολέθριες συνέπειες -

Η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται εδώ και 6 χρόνια με το πρόβλημα της κρίσης  χρέους της χώρας μας, χωρίς  ακόμη να διαφαίνεται η λύση αυτού. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου διευθετήθηκαν εντός ελαχίστου και μόνον  χρόνου. Είναι λυπηρό, ότι ενώ  η χώρα μας ευρίσκεται εις το επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη και σήμερα  τις πραγματικές αιτίες και τις διαστάσεις του μακροχρόνιου  προβλήματός μας, και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αυτό οφείλεται εις την εσωστρέφεια, την σύγχρονη παθογένειά μας, αλλά και εις την απομάκρυνση από τις ρίζες μας και τις αρετές των προγόνων μας.