Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Μετά το έπος του ’40 ακολούθησαν τα δυσάρεστα. Εμφύλιοι, εκτοπίσεις, εκτελέσεις, βάζοντας το χεράκι τους και  οι ¨Προστάτες-Δυνάστες, συμμαχοί μας. Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Παντού σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν 2 στρατόπεδα και οι μεν να μάχονται τους δε. Τελικά βρέθηκε ζημιωμένη και κατεστραμμένη η Ελλάδα και με πολλούς Έλληνες ανάπηρους ,νεκρούς και αγνοούμενους.
Ευτυχώς που υπάρχει και το ντοκουμέντο. Η φωτογραφία. 
Πέρασαν από τότε 66 χρόνια και με την ανάρτηση αυτή μνημονεύουμε τα ονοματά τους.  Μας θυμίζει τις δυσάρεστες εποχές,  στα κολαστήρια της Γυάρου και Λέρου , βαλυραίων γιατί ήταν αντίθετοι με την κυρίαρχη ιδεολογία, της τότε εποχής.

«Δέκα βάρκες την ημέραν την Ελλάδα κάνουν πέρα»

Κατά την  άφιξην μεταναστών στην περιοχήν του Ελαιώνα η Αναπληρώτρια Υπουργός για την Μεταναστευτικήν πολιτικήν, δήλωσε. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμον αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο».

Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί - Τι έγινε με εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα στα άλλα μνημόνια;

Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί;

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων.
Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2».
Η τρίτη είναι μια φωτογραφία με έναν… Ελληναρά σε κάποια παραλία που φορά μαγιό στο οποίο υπάρχει η εικόνα του Τσε Γκεβάρα. Γράφει δε «2015: Μνημόνιο 3».