ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Μια ματιά στην παραδοσιακή
διατροφή των Ελλήνων μας πείθει για τη λαϊκή σοφία και εντυπωσιάζει η εκτεταμένη χρήση του
σκόρδου όχι σαν αποτέλεσμα ιατρικών γνώσεων, αλλά ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης παρατήρησης και της
καθημερινής εμπειρίας. Σκοπός είναι η μελέτη του σκόρδου στην προληπτική
θεραπευτική υγεία των ανθρώπων. Το allioum το ήμερο της οικογένειας των Λειλειδών,
καλλιεργείται από την αρχαιότητα και είναι βολβόριζο φυτό, που αποτελείται από
πολλές σκελίδες.