Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αν έχετε ένα από αυτά τα 6 συμπτώματα, υποφέρετε από «άτυπη» κατάθλιψη

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που βασανίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα από πολύ βαριά μελαγχολία και έλλειψη όρεξης για ζωή. Στις περιπτώσεις αυτές, της “άτυπης κατάθλιψης”, οι πάσχοντες παρουσιάζουν συμπτώματα κλινικής κατάθλιψης

(όπως οι διαταραχές ύπνου, η παραμέληση της εξωτερικής εμφάνισης κ.λ.π.), χωρίς όμως να έχουν διαγνωσμένη κατάθλιψη, αφού η τελευταία απαιτεί την επιμονή των συμπτωμάτων για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα θύματα αυτής της κατάθλιψης είναι συνήθως νεαρές γυναίκες, γι’ αυτό, δώστε λίγη από την προσοχή σας στα παρακάτω συμπτώματα.

Αν έχετε ένα από αυτά τα 6 συμπτώματα, υποφέρετε από «άτυπη» κατάθλιψη

Οι πάσχοντες παρουσιάζουν συχνά τα παρακάτω συμπτώματα:

Το Παιχνίδι Προπετάσματος Καπνού και Καθρεπτών

Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, πρώην διοικητής της Τράπεζας Καναδά
Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο York του Τορόντο καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο του Καναδά, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Oικονομία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μεταξύ των ετών 1976-1980 υπήρξε επιμελητής και βοηθός διδασκαλίας της Μικροοικονομίας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Τμήμα Πολιτικής Oικονομίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Έχει διατελέσει ανώτερος αναλυτής χρηματοοικονομικών στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά.   Βιβλία "Χρειαζόμαστε ένα νέο Σόλωνα - Σεισάχθεια" (2011), "Ευρώ: H θηλιά στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας” (2012), "Η εποχή του ατομικισμού: Μια φιλοσοφική προσέγγιση του χρήματος και της οικονομίας" (2012).
12/05/2015