Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί
δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να
φτιάξουν χόρτα ή πίτες. Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι
ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά
οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην
αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω
μερικά για την πιο εύκολη αναγνώριση, αξιοποίηση και χρήση τους στη
διατροφή μας.