Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Νέο Σύνταγμα σε υπερρεαλιστική γραφή

Ομηρικό Σύνταγμα

Νέο  Σύνταγμα  σε υπερρεαλιστική γραφή
Τι θα έκανε ένας σύγχρονος ΑΛΚΙΝΟΥΣ νους σήμερα;
Ένας  αλκίνους νους  ενάρετος ,  βασιλιάς στο παλάτι της  δημοκρατίας και της ανθρωπιάς  μαζί με 12 ισότιμους δίκαιους  βουληφόρους  κυβερνήτες  συμφώνως με την ομηρική ιστορία  σε σύγχρονη διασκευή προβαίνει στα εξής χωρίς  να  χρονοτριβεί  πολύ:

 1. Καλεί  τον οδυσσειακό Ελληνικό λαό  σε εθνική  συντακτική συνέλευση  γιορτή.  ΌΛΗ η ιστορία  του να ακουστεί . Με ρούχα κανούργια χιτώνες και  όμορφους μανδύες ιστορικούς και όχι γραβάτες και κοστούμια  ρουχισμούς  σφιχτούς που την αντρική δύναμη, δροτήτα  και αρρενωπότητα κλέβουν  χωρίς δισταγμούς.
2.Βοηθά τους Οδυσσείς, τους δίνει κίνητρα , ψωμί και κρασί, τα καλύτερα μυαλά  του εσωτερικού και του εξωτερικού να επιστρέψουν στην χώρα τους και  μια καινούργια Ιθάκη δίκαια πολιτεία καθαρή  μέσα από την ομίχλη  να αναδυθεί. Η Ελληνική ύπαιθρος να αναζωογονηθεί και με όμορφες πόλεις των 100.000 κατοίκων να διασκοσμηθεί. Κάθε σπίτι και ένα σπαθί στο τοίχο να συμβολίζει  την άλκιμο πυγμή.

Βελούδινοι τοίχοι και φλεγόμενα τόξα πολυδιάστατων ανθρώπων σε ομηρικές επαναστάσεις


Για κάθε απελευθέρωση χρειάζεται πρώτα η συνειδητοποίηση της δουλείας, και είναι αυτή που εμποδίζεται από όλες αυτές τις κυριαρχούσες ανάγκες που έχουν κάνει δικές τους τα άτομα.
Η κοινωνία αυτή που ζούμε περιόρισε προοδευτικά τον τομέα των υψιπετών αναζητήσεων του πνεύματος που παρουσίασαν, εξιδανίκευσαν και κριτικάρισαν την ανθρώπινη μοίρα.