Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νικηταράς: Ο Έλληνας των Ελλήνων.Του Ανδρέα Μουτεβελή

Στις 25-3-2014 μαζί με τους ήρωες του 1821,των χωριών του τέως δήμου Ιθώμης Μεσσηνίας, είχα στην ίδια ανάρτηση και αφιέρωμα στον  Νικηταρά, που η πολιτεία του είχε δώσει άδεια, να ζητιανεύει κάθε Παρασκευή, έξω από το ναό της  Ευαγγελίστριας, του Πειραιά.
Σήμερα έλαβα από τον Ανδρέα Μουτεβελή το παρακάτω υυλικό και τη σημαία που έφτιαξε ο ίδιος , και την έστησε στην ταράτσα του σπιτιού του, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως θα μείνει εκεί για πάντα.

Νικηταράς ο Έλληνας των Ελλήνων

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Βαλύρα ,το 2014,παρά τον βροχερό καιρό

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, εορτάστηκε και εφέτος στη Βαλύρα η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. 
Ήτοι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους των Ελλήνων για την πολυπόθητη λευτεριά μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στο βάρβαρο Τουρκικό ζυγό. 
Το πρωί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία και δοξολογία και ακολούθησε τρισάγιο στο προαύλιο του ναού, εμπρός στο ηρώο για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς πεσόντων και αγωνιζομένων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στην συνέχεια έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών μας. Στην πλατεία είχε στηθεί σκηνικό όπου οι μαθητές απάγγειλαν ποιήματα που μας μετέφεραν νοερά στην εποχή του αθάνατου ’21. 

Τι γράφουν τα τουρκικά σχολικά βιβλία για την Επανάσταση του 1821


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”.

ΔΟΚIΜΑΣΤΕ ΤΟ: Το τεστ του Dalai Lama!-Τι λέει για το χαρακτήρα σου;

Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!» Πολύ ενδιαφέρον... Μόνο 4 ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα σε εκπλήξουν. Μην κλέβεις κοιτώντας τις απαντήσεις στο τέλος.
Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοικτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να το κάνεις, αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα.

Μην κλέβεις!
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ! Απάντησε τις ερωτήσεις όσο προχωράς!
Υπάρχουν μόνο 4 ερωτήσεις και αν τις δεις όλες πριν τελειώσεις, δεν θα έχεις ειλικρινή αποτελέσματα.
Προχώρα σιγά-σιγά και κάνε κάθε άσκηση. Μην κοιτάς τα επόμενα.
Πάρε χαρτί και μολύβι για να γράφεις τις απαντήσεις όσο προχωράς! Θα τις χρειαστείς στο τέλος.
Αυτό είναι ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορεί να σου πει πολλά για τον πραγματικό σου εαυτό.
Δώσε μία απάντηση για κάθε ερώτηση.
Προχώρησε
Για να αρχίσεις το τεστ