Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

O TEΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΛΑΘΟΠΛΕΚΤΗΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ ΗΛΙΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τον Αύγουστο μήνα του 2014 φωτογραφίζοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Βαλύρας, στην οδό αγίου Δημητρίου, συνάντησα και τον Ηλία Δαβίλλα ο οποίος έπλεκε καλάθια.
Μου δόθηκε έτσι η ευκαιρία να τον φωτογραφίσω, μιας και είναι ο τελευταίος καλαθοπλέκτης του χωριού μας, ενώ στα παιδικά μου χρόνια ήταν πολλοί καλαθοπλέκτες βαλυραίοι, λόγο του ότι τότε δεν είχαμε μεγάλη χρήση   αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων από πλαστική ύλη.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ: Οι ΕΒΡΑΙΟΙ το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες ΔΕΝ φορολογούνται;;

Δημοσιεύθηκε: 17/01/2015 07:58

evraioi

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο… ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο! Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Makis Papoulias, To PotamiΜΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙEργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος επί σειρά ετών, όντας μαθητής νυχτερινής εμπορικής σχολής. Ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ συμμετείχε στους αγώνες του “114” και του “15%”, καθώς επίσης και στην ίδρυση της ΕΦΕΕ. Υπήρξε στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της προδικτατορικής ΕΔΑ, ενώ η χούντα τον φυλάκισε και στη συνέχεια τον εκτόπισε στο Λακκί της Λέρου.