Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ(ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ)
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΚ 24002ΤΗΛ.2724071016

Στο σχολικό συγκρότημα ΒΟΥΔ, λειτουργούσαν τα συστεγαζόμενα σχολεία (δημοτικά, 5ο, 12ο 27ο), ( γυμνάσια 3ο, 7ο ) και (λύκεια, 30, 4ο, 7ο,και 8ο ) σε βάρδιες.Τα νέα κτίρια Βύρωνος-Γεωργίου Ολυμπίου λειτούργησαν  το 1972 και στέγασαν αντίστοιχα το 3ο, 4ο γυμνάσιο, 4ο, 8ο, λύκειο και 12ο, 27ο δημοτικό.
Το 1976 χωρίστηκε η Μέση εκπαίδευση σε τριετές γυμνάσιο και τριετές λύκειο και από το 1982 τα σχολεία, αρρένων-θηλέων έγιναν μικτά.
Πρώτη γυμνασιάρχης του τριετούς γυμνασίου ήταν η Σταυροπούλου Παναγιώτα και τελευταίος γυμνασιάρχης του εξαετούς γυμνασίου ο Χρίστος Βλάσσης
Το 3ο γυμνάσιο Πατρών ιδρύθηκε το 1922 ΦΕΚ 282( υπουργός παιδείας Γ. Σιώτης) και τα εγκαίνια έγιναν το  1933. Το κτίριο κατασκευάστηκε από την εταιρεία οδών και οδοστρωμάτων Κωνσταντόπουλος-Παντελάκης.
Το 1988 στη συνέχεια του κτιρίου της οδού Φωτήλα, έγινε επέκταση αιθουσών και τώρα στεγάζει το 7ο γυμνάσιο, νυχτερινό ΓΕΛ, και  ορισμένα τμήματα του τρίτου γυμνασίου.
Το κτίριο που στέγαζε τα δημοτικά 12ο, 27ο κατεδαφίστηκε το 2006 και το κτίριο που στέγαζε το τρίτο γυμνάσιο, κατεδαφίστηκε το 2009, λόγο του σεισμού 8-6-2008, προκαλώντας του ζημιές. Έτσι το 12ο δημοτικό και 3ο γυμνάσιο, από ιδιοκτήτες κτιρίων, έγιναν ενοικιαστές.
Από τον οδηγό Πατρών 1927-28 «Αετός Αξαίρετον», σελίδα 25 διαβάζουμε. Ήταν στην Παντοκράτωρος 1, με γυμνασιάρχη τον Ιωάννη Μπουσιώτη 1923-1940, Τα ίδια αναφέρει και ο οδηγός Πατρών 1930 Α έκδοση Κ. Καμπανόπουλου σελίδα 36-7. Από τον οδηγό Πατρών του Κώστα Γιακουμή ,το 1934, σελίδα 34, εγκαταστάθηκε στα νέα κτίρια Βουδ και Υψηλά Αλώνια, στην οδό βΎΡΩΝΟς ΚΑΙ Φωτήλα. Οι αμέσως επόμενοι γυμνασιάρχες μετά τον Μπουσιώτη είναι οι: Μπαδογιαννάκης 1940-48, Σκαλόπορτας,, 1948-57, Δελαπόρτας, Τσερετζούλιας και τελευταίος γυμνασιάρχης ήταν ο Βλάσσης Χρίστος.
Με τη δημιουργία των λυκείων του 3ου και 7ου στο Διακονιάρη και παλιά λαχαναγορά αντίστοιχα παρέμεινα τα γυμνάσια. Η διεύθυνση του 3ου γυμνασίου Πατρών προτίμησε το νέο κτίριο, και το 7ο γυμνάσιο παρέμεινε στο κτίριο του τρίτου. Έτσι από ιδιοκτήτης έγινε φιλοξενούμενος στο ίδιο του το κτίριο.
Οι διευθυντές στη διάρκεια της θητείας μου, στο τρίτο γυμνάσιο Πατρών ,από το 1978-2010 ήταν: Καλπούρου, Ζώης, Ασημακοπούλου, Σύγγελος, Συρράκου, Καρακατράνης, Πετρίδου και τώρα διευθυντής είναι ο μαθηματικός Κούλης Κώστας.

ΤΟ ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

                            ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝ
                                             ΛΥΟΜΕΝΑ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



                            ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
                                              ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ






                ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ;
                                          ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ






                                         ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
                                   ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΝΙΚΟ

            ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ





                           ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ




     ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

                                      ΤΑΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 12Ο, 27Ο
                                    Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
                                                             Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
                                                                    ΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ
Ο ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ
Προσθήκη λεζάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια: