Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ,ΟΚΤΩ ΓΕΝΙΕΣ.ΜΕΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Ψάχνοντας τα γενικά αρχεία του κράτους, βρήκαμε τις εγκρίσεις  αριστείων ,το έτος 1824.   Υπάρχουν  58 ονόματα Βαλυραίων και μεταξύ αυτών τα ονόματα του Βασιλείου και Ιωάννη Λινάρδου. Πέρασαν από τότε  15 χρόνια, χωρίς να λάβουν το αριστείο και βρήκαμε στις αιτήσεις αριστείων, την αίτηση για αριστείο του Βασιλείου Λινάρδου, 7 Αυγούστου 1839, δημάρχου του δήμου Δερρών, ετών 48 (υπάρχει το πρωτότυπο φωτοαντίγραφο).
Αυτός απόκτησε  το μοναχογιό Γιάννη (κουτσογιάννη).  Τα παιδιά του  Γιάννη  είναι ο Βασίλης, Δημήτρης και Θοδωρής.
Βασίλης απόκτησε τα 6 παιδιά. 2 αγόρια και 4 κορίτσια : Το Σταύρο και τον Ιωάννη τα κορίτσια: Χρυσοθέμη, Αντιγόνη, Ελένη (μετέπειτα σύζυγο του Γεωργίου Ξυδόπουλου ιεροψάλτου και γραμματέα της κοινότητας Βαλύρας) και Λευκή ή Λευκοθέα (μετέπειτα σύζυγο του Ξενοφώντα Καρτερολιώτη).

Δημήτρης απόκτησε 11 παιδιά (7 αγόρια και 4 κορίτσια) και παντρεύτηκε 2 φορές. Η πρώτη του γυναίκα ήταν το γένος Πουλοπούλου, από Βαλύρα, και απόκτησαν τα 3 αγόρια: Αριστομένη, Σταύρο και Ιωάννη. Με τη δεύτερη γυναίκα του Σιάγκρη Δήμητρα,  και αυτή από Βαλύρα, απόκτησαν τα 8 παιδιά: Χρυσαυγή, Κωνσταντίνο, Πάτροκλο, Παναγιώτη, Κατίνα, Σοφία, Καλλίτσα(Καλλιόπη) και Σωκράτη. Ήταν κατά πολύ νεωτερή του, και για το λόγο αυτό την προίκισε με 10 στρέμματα σταφίδα,  το λεγόμενο «αγροπροίκι»η οποία είχε και πηγάδι.
Παρατηρούμε ότι από τους  2 γάμους του Δημήτρη αποκτήθηκαν 11 παιδιά. Το πρώτο, ο Αριστομένης,  γεννήθηκε το 1887 και το τελευταίο , ο Σωκράτης γεννήθηκε το 1917. Βλέπουμε μια διαφορά ηλικίας 30 ετών μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου παιδιού, με βάση το μητρώο αρρένων Βαλύρας.
Θοδωρής απόκτησε  4 παιδιά,  (1 γιό και 3 κορίτσια),το γιό Ιωάννη και τα κορίτσια Γεωργίτσα, Ελένη και Ευγενία
Τελειώνοντας διαπιστώνουμε, οτι η οικογένεια Λινάρδου, έχει νομίζω την πρωτιά στη Βαλύρα,  από παλιά, σε επίπεδο πανεπιστημιακής μόρφωσης και αυτή τη στιγμή  δύο είναι,  στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Στη πορεία των  αναρτήσεων  είχαμε ευχάριστες επικοινωνίες με πολλούς γνωστούς και αγνώστους και θέλουν πολλοί να ψάξουν και βρούν τις ρίζες τους, με τη μελέτη του γενεαλογικού τους δένδρου.Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και απασχόληση, γιατί όποιος μαθαίνει την ιστορία του και τις ρίζες του μακραίνει τη ζωή του, μεταφορικά και πραγματικά.
Κλείνοντας, εύχομαι στο μέλλον  όλοι οι απόγονοι του γενεαλογικού δένδρου του Βασιλείου Λινάρδου εντός και εκτός Ελλάδος να σμίξουν, να γνωρίσουν τη συγγένεια, και γιατί όχι , να εκδοθεί σε έντυπο, το υλικό αυτό, για να θυμούνται οι απόγονοι τις ρίζες τους ,την ιστορία τους, τη διαδρομή στην πορεία του χρόνου, του χώρου και των φαινομένων. Είμαστε όλοι εδώ, τόσο πολύ μακριά, τόσο πολύ κοντά
Το  παρακάτω φωτογραφικό υλικό εστιάζεται κυρίως σε μαθητικές φωτογραφίες τις οποίες έχουμε όλες σε παλαιότερες αναρτήσεις, και πολλές άλλες μαθητικές  (είχαμε  κάνει και έκθεση μαθητικής φωτογραφίας το 1997 ,με την παρουσίαση του χάρτη της Βαλύρας, για την οικονομική ενίσχυση του ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ), στην ιστοσελίδα μου, με όλα τα ονοματεπώνυμα των μαθητών, και στους απογόνους τελευταίας γενιάς (έβδομης και όγδοης) . Γίνεται ειδική μνεία στον αείμνηστο γιατρό Θανάση Χατζή ο οποίος έφυγε νωρίς  από ανίατη αρώστεια, με μαθητικές φωτογραφίες,  και τη μητέρα του Παναγιώτα, αφίνοντας απόγονο τη μοναχοκόρη του. 
 ΜΑΘΗΤΙΚΗ 1907.
 ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΑΠΟ  ΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΓΔΟΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.

Η Ευγενία παντρεύτηκε το Χριστάκη Βασίλειο, από Βαλύρα,  και απόκτησαν τα παιδιά, Σταύρο, Βικτωρία 1903 (μετέπειτα σύζυγο του αγροφύλακα Δημητρίου Στρατή, 1912), Ελένη  1905 (  σύζυγο του Άγγελου Μπόβη Νικολάου και της Μαγδαληνής Τσάμη 1906. Η πρώτη σύζυγος του Νικολάου ήταν η αδελφή του πατέρα μου Καλλιρόη, της οποίας έχουμε και το προικοσύμφωνο) και Ευγένιο.

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ 1933-4.ΕΒΔΟΜΟΣ, ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ.ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ  Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΩ

ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΛΙΝΑΡΔΟΣ, ΤΟ 1912, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ Δ. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ

 
 ΤΡΙΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ 1888 ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΣΕΓΓΟΝΗ ΕΥΡΙΔΙΚΗ  ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΠΟΥ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΓΔΟΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
 Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΤΖΗΣ,ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΝΕΟΣ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
1964-6. ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.
ΕΥΡΙΔΙΚΗ (ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ),ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ))ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ  (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ)
 Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΙΣΩ Η ΜΑΝΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ. ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΛΥΡΑ, ΠΟΤΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΚΑΤΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΑ.ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
 Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΒΔΟΜΗ ΓΕΝΙΑ
 Η ΔΙΣΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΗ, ΕΒΔΟΜΗ ΓΕΝΙΑ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
 Ο ΕΡΡΙΚΟΣ- ΡΑΦΑΗΛ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ,ΕΒΔΟΜΗ ΓΕΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ
 Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΡΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ  ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΕΒΔΟΜΗ ΓΕΝΙΑ,  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ
 Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗ, ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ , Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΡΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΑΕΛΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
 Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΟΝΤΗΡΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΙΟΝΤΗΡΗ
 Ο ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ
 Η ΓΙΑΓΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΑ 2 ΕΓΓΟΝΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ
 1933.ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ.ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΦΟΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΑΓΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΙΝΑΠΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΕΓΓΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ
 ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ,ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ
 Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
 ΤΑ 4  ΑΔΕΛΦΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ
 1929.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ. ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΡΡΙΚΟΣ
(ΠΡΩΤΟΣ ,ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ)ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ(ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ) ΚΑΙ Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ (ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ)
 ΟΙ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
 ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
 ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ-ΑΔΕΛΦΕΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
 1964-5ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ.ΟΙ ΕΞΑΔΕΛΦΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ

1 σχόλιο:

μέντιουμ είπε...

Μπράβο σας για τον κόπο σας! Υπέροχο!