Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 25-5-2014, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Στις ευρωεκλογές, στις 25-5-2014, θα ψηφίσω το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη,  τους Γιώργο Γραμματικάκη, Δημήτρη Κουρέτα και Μάκη Παπούλια. Και με τους τρεις έχω διαπροσωπικές σχέσεις, συζητώντας και βιώνοντας τις αγωνίες τους για το μέλλον, και το γίγνεσθαι της Ελλάδας μας.

Με το Γιώργο Γραμματικάκη   συναντηθήκαμε στα διάφορα συνέδρια και ανταλλάξαμε απόψεις. Η αγωνία του για το μέλλον της πατρίδας μας ήταν έντονη, και έχει θέση, λόγο και άποψη. Στην ιστοσελίδα μου, στις 11-1-2014, υπάρχει η ανάρτηση την οποία μπορεί να μελετήσει όποιος ενδιαφέρεται κτυπώντας στο διαδίκτυο, στα ελληνικά, τον   τίτλο: Γεώργιος Γραμματικάκης, είμαι τρομοκράτης, συλλαβετέ με.

Ο Δημήτρης Κουρέτας ήταν μαθητής μου, στο τρίτο λύκειο Πάτρας, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Του δίδαξα τη βιολογία την οποία και αγάπησε και η σχέση μας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στην ιστοσελίδα μου, στις 25-5-2012 υπάρχει η ανάρτηση, η οποία έχει τη δεύτερη  μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, μετά τους ήρωες του 1821, των Άνω Χωριών της Μεσσηνίας.  Μπορεί να μελετήσει όποιος ενδιαφέρεται, κτυπώντας στο διαδίκτυο, στα ελληνικά τον  τίτλο:Ελληνικά τυριά-σπουδές-μελιταίος πυρετός-Δημήτρης Κουρέτας.

Ο Μάκης Παπούλιας είναι ένα άτομο με επιχειρηματικές ανησυχίες. Δημιούργησε την Αρκαδιανή, στο Ψάρι Αρκαδίας, διατηρώντας τις παροδοσιακές αρκαδικές γεύσεις. Στην ιστοσελίδα μου, στις 10-9-2010, μπορεί να μελετήσει όποιος ενδιαφέρεται, κτυπώντας στα ελληνικά, τον τίτλο: Οδοιπορικό, στο Ψάρι Τρικολώνων.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και για τους τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές του Ποταμιού. Ο Γιώργος Γραμματικάκης έχει ένα πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, ο μαθητής μου Δημήτρης Κουρέτας εκτός των άλλων αξιοποίησε και το τυρόγαλο, φτιάχνοντας ένα ειδικό κέικ, το οποίο μορεί να μελετήσει  όποιος ενδιαφέτεται στο διαδίκτυο.Το τυρόγαλο πριν χυνόταν σαν αποβλητο και ρύπανε-μόλυνε-δηλητηρίαζε το περιβάλλον.Τέλος ο Μάκης Παπούλιας στην επιχειρησή του έχει τους εργαζόμενους συνεταίρους, στα ποσοστά κέδρδους και όλοι τους οι εργαζόμεοι είναι από το Ψάρι .Έχει δημιουργήσει μουσείο με ότι σχετίζεται με τη μαγειρική, αγροτικά εργαλεία, και  χιλιάδες βιβλία.Έχει  συλλογή σχολικών βιβλίων, χαρτών, πινάκων, περιοδικών κ.λ.π. και το παλιό δημοτικό σχολείο στο Ψάρι, είναι μουσειακός χώρος. ΕΔιατηρεί λαχανόκηπους με παλιούς παραδοσιακούς σπόρους και τα παραγόμενα προιόντα του, είναι βιολογικά- οικολογικά,οπότε όποιος επισκέφτεί για πρώτη φορά την Αρκαδιανή,θα ξαναπάει, γιατί μαγεύεται από τα μουσεία,τη θέα και τις νόστιμες αρκαδικές γεύσεις, κατάφρεσκα από τους κήπους του,με παραδοσιακούς σπόρους.

Να γιατί θα ψηφίσω για ευρωβουλευτές τους  τρεις φίλους και τους εύχομαι από καρδιάς και ψυχή καλή επιτυχία. Εύχομαι και στους υπόλοιπους υποψηφίους καλή επιτυχία με ικανοποιητικά ποσοστά, για να δημιουργηθούν οι  προυποθέσεις και  στη συνέχεια να εμπλακεί  στις εθνικές βουλευτικές εκλογές, για να γίνει νέο σύνταγμα και να περιοριστούν τα πολλά προνόμια των βουλευτών και να βρεί μια ανάσα καλύτερη ο ελληνικός λαός, που χειμάζεται, έχοντας όλοι ποσοστό ευθύνης,ου φτάσαμε την πατρίδα μας, σε αυτήν την κατάσταση.

 Τα μικρά βιογραφικά του καθενός,των τριών υποψηφίων ευρωβουλευτών μας δίνουν μια μικρή γεύση για τον καθένα.

Βιογραφικά σημειώματα

  Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1939, όπου κι έζησε τα σχολικά του χρόνια, ενώ στην συνέχεια σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και δημοσίευσε τις πρώτες του ερευνητικές εργασίες στο Ιmperιal College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου - από όπου και έλαβε το 1973 το διδακτορικό του δίπλωμα - ενώ έχει συνεργασθεί με πολλά άλλα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και Πανεπιστήμια. Μετά την επιστροφή του από την Αγγλία εργάσθηκε σαν ερευνητής στον "Δημόκριτο", αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης, ενώ από το 1978 άρχισε να διδάσκει και να συμμετέχει στην οργάνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1982 εκλέγεται καθηγητής του Ιδρύματος, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του.
Η επιστημονική του έρευνα έχει περιστραφεί γύρω από τις θεμελιώδεις αλληλοεπιδράσεις του σύμπαντος και την δομή της ύλης. Στην Κρήτη ασχολήθηκε επίσης με την αιολική ενέργεια, ως δε Επισκέπτης Καθηγητής (1989 - 1990) στο Πανεπιστήμιο του Harνard των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιστορία της Επιστήμης. Τον Μάϊο του 1990 εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ επανεκλέγεται το 1993 για μια ακόμα τριετία.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η κόμη της Βερενίκης" - στο οποίο και βασίσθηκε η τηλεοπτική σειρά "Αναζητώντας την Βερενίκη" στην ΕΤ1, "Κοσμογραφήματα" και "Η αυτοβιογραφία του φωτός". Υπήρξε επίσης συνεργάτης της εφημερίδας το "Βήμα" και μέλος (1997-2002) του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Τον Σεπτέμβριο του 2000 ανέλαβε την Προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο του Ιονίου. Από τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

 

 

 


2.Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Απόφοιτος του Τρίτου Λυκείου Πατρών, σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Food for life’ για την 2007-2013.
Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους τρεξίματος και κολύμβησης. Το 2007 κολύμπησε τον διεθνή διάπλου της λίμνης Τριχωνίδας 16 χιλιόμετρα σε 5 ώρες και 59 λεπτά. Είναι παντρεμένος με την Χαριτίνη Νέπκα, ιατρό κυτταρολόγο, μαραθωνοδρόμο και μία κόρη την Αναστασία  ετών παίκτρια υδατοσφαίρισης στον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και φοιτήτρια στην ιατρική Ιωαννίνων.
 

3. Ο Φιλοποίμην (Μάκης) Παπούλιας (γεν. στο χωριό Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας το 1942) είναι σήμερα επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εισαγωγής δώρων και ειδών χαρτοπωλείου “Κ. & Φ. Παπούλιας Α.Ε.” Είναι επίσης πρόεδρος του Συλλόγου Ψαραίων και της εταιρείας αγροτουριστικής κατεύθυνσης “Αρκαδιανή” στο Ψάρι της Γορτυνίας. Απόφοιτος της Μέσης Εμπορικής Σχολής Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών, από το 1961 κ.ε. σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 συμμετείχε ενεργά, από διάφορες θέσεις σε φοιτητικά συμβούλια και ενώσεις, στους αγώνες του 1–1-4 και του 15% για την παιδεία ως στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της ΕΔΑ. Για το λόγο αυτό το 1966 κρατήθηκε επί δίμηνο στις Φυλακές Αβέρωφ για συμμετοχή του σε συγκέντρωση της ΕΦΕΕ και, με απόφαση της Συγκλήτου, αποβλήθηκε για δύο χρόνια από την ΑΣΟΕΕ, στρατεύθηκε αναγκαστικά και με την απόλυσή του, το 1969, συνελήφθη και εξορίστηκε στο στρατόπεδο Λακκί της Λέρου. Στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και δραστηριοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου διαμένει, εκδίδοντας επί πενταετία την τοπική εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη.
 

Αρκαδιανή

Παραδοσιακές γεύσεις της Αρκαδίας

Κατηγορία
Γλυκά Διάφορα
Ζυμαρικά
Μαρμελάδες / Γλυκά κουταλιού
Όσα παραδοσιακά έφτιαχναν στα σπίτια τους οι γυναίκες της Αρκαδίας –τραχανά γλυκό και ξινό, κουλουράκια, χυλοπίτες, σκαλτσουνάκια, καρυδάτους κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού– παράγει εδώ και 10 χρόνια η Αρκαδιανή και, μάλιστα, από τα χέρια των γυναικών του χωριού Ψάρι, όπου και η έδρα της. Η μικρή βιοτεχνία είναι κομμάτι της πρωτοποριακής επιχείρησης Κέντρο Γεύσεων και Σπιτικής Μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει εστιατόριο με παραδοσιακά τοπικά πιάτα, βιβλιοθήκη και πωλητήριο. Ψυχή του εγχειρήματος ο Μάκης Παπούλιας, με όραμα την υποστήριξη των μικρών παραγωγών και τη διάσωση των αυθεντικών αρκαδικών γεύσεων. Η Αρκαδιανή είναι μεράκι και αγάπη για τον γενέθλιο τόπο, είναι πρόταση για την διατροφή και για το αγνό φαγητό. Προϊόντα: τραχανάς, χυλοπίτες, γλυκά του κουταλιού, κουραμπιέδες, σκαλτσουνάκια
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: Παπούλιας Χρ. - Μηλιώνη Αν. & ΣΙΑ Ε.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ψάρι, Αρκαδίας, Ψάρι (Ν. Αρκαδίας)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 27910 27161
FAX: 27910 27162
E-MAIL: info@arcadiani.gr
SITE: www.arcadiani.gr


Προϊόντα - Αρκαδιανή

Σκαλτσουνάκια Αρκαδίας: Κάτω από την άχνη κρύβεται ένα λεπτό φύλλο με μυρωδάτη γέμιση από καρύδια, κανελογαρύφαλλα και μέλι. Τυπικό παραδοσιακό γλυκό της περιοχής της Στεμνίτσας, με τα εμβληματικά υλικά της περιοχής, το μέλι και το καρύδι, ήταν ένα κέρασμα όχι μόνο της Σαρακοστής, αλλά όλου του χρόνου. Παρασκευάζονται με σπιτική συνταγή και εκλεκτά υλικά.
Χυλοπίτες: Χειροποίητες σπιτικές χυλοπίτες που παρασκευάζονται στο εργαστήρι της Αρκαδιανής με παραδοσιακή συνταγή και αγνά υλικά, της περιοχής. (Γάλα από τους τσοπάνηδες του χωριού και φρέσκα αυγά). Φτιάχνονται ακριβώς όπως τις έφτιαχναν από τα παλαιοτέρα χρόνια οι γυναίκες του χωριού, στα σπίτια τους. Μια ακόμη γεύση που αναβιώνει την τοπική παράδοση.
Σύκα γεμιστά με καρύδι: Μια ακόμη παραδοσιακή γεύση της περιοχής. Σύκα που μαζεύονται από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αρκαδίας, και γεμίζονται ένα-ένα στο χέρι με καρύδι. Ένα σνακ που μας μεταφέρει στις παραδοσιακές γεύσεις των παπούδων μας, αναβιώνει μέσω της Αρκαδιανής.
Άλλα προϊόντα: Βότανα μαγειρικής, λικέρ, μέλια , παστέλια, γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά

Τα προϊόντα ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ θα τα βρείτε:
► Στην Αθήνα:

• ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ: Απόλλωνος 6, Σύνταγμα
• ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Σοφοκλέους & Αριστείδου, Αθήνα
• DELICATESSEN: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
• ΚΡΟΚΟΣ: Βύρωνος 6, Πλάκα
• ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ: Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη
• Σε όλα τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών της χώρας (duty free)

Θα τα βρείτε επίσης με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.arcadiani.gr ή μέσω mail στην διεύθυνση: info@arcadiani.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 27910 27161

Εύχομαι σε όλους του υποψηφίους ευρωβουλευτές του ποταμιού καλη επιτυχία

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού
Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση στο Κερατσίνι, στην πλατεία Πόντου, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε σήμερα τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, τους «42 υπέροχους τύπους», όπως τους χαρακτήρισε, δίνοντας τους την σκυτάλη του μικροφώνου έναν προς έναν.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα αναδιανομής του πλούτου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη δεν θα έχει μέλλον αν δεν ξεκινάει από το Κερατσίνι και από άλλες περιοχές του Νότου της Ευρώπης.
Οι υποψήφιοι του Ποταμιού είναι οι:
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - Επιχειρηματίας
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ (ΛΙΛH) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ -Γιατρός, Καρδιολόγος-Ηλεκτροφυσιολόγος
Η υποψηφιότητα της προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΖΩΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- Δικηγόρος, ειδικευμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Η υποψηφιότητα της προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΟΣ- Δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ - Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΜΑΡΙΑ ΒΙΤΩΡΑΚΗ - Περιβαλλοντική ακτιβίστρια, καθηγήτρια επιστήμης περιβάλλοντος
Η υποψηφιότητα της προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΧΛΟΗ ΑΝΝΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ - Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στη Γαλλία, ειδικός στην περιβαλλοντική μετανάστευση
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ - Πυρηνικός Φυσικός CERN
ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΙΑΒΡΟΥΤΑ – ΛΟΥΔΑ - Αγρότισσα με δράση ενάντια στον παιδικό αλκοολισμό
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ- Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος Harvard
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ - Φυσικός και συγγραφέας, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Ελληνίδα Ρομά, Επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΣ - Κτηνοτρόφος
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΣΟΥΛΑΣ - Σχεδιαστής, σύμβουλος επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας
ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ - Καθηγητής Νομικής, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
ΑΝΝΑ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - Ιατρός, ιδρυτής της πρώτης Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού στην Αθήνα
ΙΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΕΖΟΥ - Καθηγήτρια Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΚΑΝΤΖΕΛΗΣ - Σύμβουλος επιχειρήσεων, επιχειρηματίας της ενέργειας και του αγροτοδιατροφικού τομέα
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ - Γεωργός, Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
ΒΑΣΩ ΚΙΝΤΗ - Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ - Φοιτητής αρχιτεκτονικής, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ασθενών
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ - Kορυφαίος Έλληνας σκακιστής και μέλος της Εθνικής ομάδας, συγγραφέας
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ - Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΜΙΛΤΟΣ ΚΥΡΚΟΣ - Χημικός μηχανικός με ειδίκευση σε στρατηγικά παίγνια και στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση
ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ - Κοινωνιολόγος, θεραπεύτρια ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ
Η υποψηφιότητά της προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΑΝΝΑ ΛΥΔΑΚΗ - Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Παντείου, συγγραφέας σε θέματα μειονοτήτων και λαϊκού πολιτισμού
ΧΑΡΗΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ - Οικονομολόγος, συγγραφέας
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΜΑΛΛΙΑΣ - Πρέσβης επί τιμή, ειδικός στα Βαλκάνια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ - Καθηγητής Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αρχηγός της ολυμπιακής ομάδας πόλο
ΓΙΟΥΛΗ ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΥ - Ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΟΥ - Θαλάσσια βιολόγος, ακτιβίστρια στη μάχη για την προστασία των ελληνικών θαλασσών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ - Μηχανολόγος μηχανικός, νέος επιχειρηματίας εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων
Η υποψηφιότητά του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΙΝΑΣ - Καθηγητής Γλωσσολογίας με ερευνητικό έργο στη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας
ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ - Ηθοποιός, σκηνοθέτης και αρθρογράφος
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - Επιχειρηματίας, ιδρυτής πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΕΣΤΟΣ - Αρχιτέκτων, Καθηγητής Πολυτεχνείου Τορίνου
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΚΟΣ - Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας και αρθρογράφος
ΦΑΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ - Ηθοποιός, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΧΙΑΟΥ - Δημοσιογράφος, απόφοιτος Νομικής Σχολής
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ - Εμβιομηχανικός, ερευνήτρια κλινικής μηχανικής και βιολογικών μετρήσεων
Η υποψηφιότητά της προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ - Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ - Χαρτογράφος, συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών
Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από φίλους του Ποταμιού μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο.
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, από καρδιάς και ψυχής
Γιάννης Δ. Λύρας, εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: