Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Άλλα Λόγια. Όταν ο Μουτεβελής συνάντησε το Ληναίο και άλλες ιστορίες…

 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην Αρχαία Μεσσήνη ήταν γεμάτο συγκινήσεις.
ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ το μυθικό ζεύγος Σικελιανού,  ο Άγγελος και η Εύα, που με την απουσία τους είχε γίνει η αφορμή γι’ αυτή τη μάζωξη εδώ στα αρχαία ένδοξα ερείπια που τώρα πλήθος αμυήτων προσπαθούσαν να μυηθούν.
ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ κι αυτή η μουσική που από το άλλοτε ερχόταν και γινόταν σημερινή και συγκινούσε.
ΤΟΤΕ ήταν που μια στεντόρεια φωνή συνάντησε μια άλλη.
ΤΟΤΕ ήταν που ο διαπρύσιος κήρυκας του παρορμητισμού ο Ανδρέας Μουτεβελής, έσπευδε να συγχαρεί τον έτερο οιστρηλάτη Στέφανο Ληναίο που στα πρώτα νιάτα του είχε την ευλογημένη τύχη να συναντήσει το θεό ποιητή Αγγελο Σικελιανό.

ΜΕΓΑΛΗ στιγμή και για τους δύο ασφαλώς να συναντώνται με αφορμή το Μέγιστο Πρώτο των πρώτων και να ανταλλάσουν απόψεις και να αλληλεπιβεβαιώνονται στη σκιά της αιώνιας δόξας ευρισκόμενοι.
ΑΥΤΗ η σκιά άλλωστε ήταν η αφορμή για να βρεθούν στον ίδιο χώρο και να συνομιλήσουν επί παντός επιστητού και τώρα γι’ αυτούς να γράφει ο Παντές τιμής ένεκεν.
ΓΙΑ τη συνάντηση αυτή μίλησε λίγες μέρες μετά με το στεντόρειο τόνο της φωνής στη διαπασών ο φίλτατος Ανδρέας και στη συνάντηση της Νέδουσας, ενώ παράλληλα  απαγγέλλοντας βροντοφώναζε το διαχρονικό Βαλαωρίτικο ύμνο: «Μέριασε βράχε να διαβώ…».
ΚΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ μέριασε και πέρασε ο Ανδρέας και εκεί στην άκρη του αγέρωχος τον κοίταζε ο Νικηταράς, σαν άγαλμα με βλέμμα αγέρωχο.
ΤΙ ΚΡΙΜΑ που δεν ήταν και ο Ληναίος εκεί να καμαρώνει το νέο φιλαράκι του να διαπρέπει.
***
ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ κινητικότητα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο ζεν πρεμιέ γαμπρός.
ΜΠΟΡΕΙ να έφαγε μαύρο στις εκλογές, αλλά δεν πτοήθηκε ουδόλως.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε το έριξε στις εκδηλώσεις και μάλιστα σε ρόλο συντονιστή και το κυριότερο χωρίς κοστούμι.
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ καιρό μάλιστα λόγω μεγάλης φόρας βρέθηκε και στο κονέ με τον «τέως» μεγαλειότατο για επικείμενη επίσκεψή του στην αισιόδοξη πόλη των ιβίσκων, με την οποία τον συνδέουν δεσμοί νεότητας και προσκοπικών ονείρων.
ΣΕ ΟΛΑ αυτά ο ζεν πρεμιέ γαμπρός αναζητά θέση και ρόλο και είναι βέβαιο ότι θα βρει με τη νόμιμη αισιοδοξία που τον διακρίνει.
Ο ΙΔΙΟΣ πάντως κρατά σιγή ιχθύος για όλα αυτά και αρκείται απλώς να χαμογελάει πονηρούτσικα ο πονηρούλης!
***
ΔΙΝΟΥΝ τα ρέστα τους παρά θιν’ αλός ο Κλειδαράς, ο Γαμπρουλίνης και ο Κέρβερος, τον οποίο και τρέμουν οι δυο προηγούμενοι αλλά επειδή του έχουν αδυναμία δεν το δείχνουν.
Η ΤΡΙΑΔΑ με πολυετή ιστορία στο ενεργητικό της στα δρώμενα του τουρισμού, έχει και φέτος την τιμητική της για όσους εκτιμούν τις διαχρονικές αξίες βεβαίως.
ΑΛΛΑ κι αν δεν εκτιμούν τις αξίες τους οι ίδιοι ουδόλως νοιάζονται.
ΑΦΟΥ οι ίδιοι περνούν καλά τα υπόλοιπα περιττεύουν.
***
ΝΕΔΑ, ποτάμι θηλυκού γένους εσαεί εγκωμιαζόμενο από την γραφίδα του Σταύρου Μαρτίνου και αυτή τη φορά διαδικτυακά στο kalamatajournal.gr
ΕΥΓΕ φίλτατε και εις ανώτερα.
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ εξορμήσεις στη μάγισσα Νέδα εύχομαι.
***
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ λοιπόν και μάλιστα γερό τριήμερο.
ΤΥΧΕΡΟΙ όσοι το απόλαυσαν.
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ με υψηλές θερμοκρασίες και τις παραλίες να δέχονται από νωρίς τους κολυμβητές.
ΚΙ ΕΝΩ οι παραλίες έσφυζαν από ζωή Εκείνος με τη στεντόρεια φωνή κατευθυνόταν προς την πατρίδα του Νέστορα και του Νηλέα για να συναντήσει το φίλο του πρωθυπουργό και να τον ρωτήσει για τα μυστικά της Αμφίπολης.
ΑΝ ΤΟΝ είδε κι αν τον ρώτησε θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και μην πτοείστε.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ευτυχώς συνεχίζεται και εμείς πορευόμαστε μαζί του.


Θανάσης Παντές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: