Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2013-14, ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ένας μικρός απολογισμός  παράλληλων δράσεων δραστηριοτήτων , σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, τα έτη 2013,14, του Γιάννη Δ. Λύρα.
2013.
1..Συμμετοχή με εισήγηση στο συνέδριο Βιοχημείας.
2.Συμμετοχή ως σύνεδρος, στη διδακτική της Βιολογίας.Ήδη υπάρχουν προβλήματα στη βιολογία με βάση το ΦΕΚ 2121, Τεύχος Β,2013, με την αλλαγή των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων.Στη δευτέρα γυμνασίου, το βιβλίο δίνεται σε φωτοτυπίες, από τις θεματικές ενότητες 2,4 του βιβλίου βιολογίας που διδάσκεται φέτος στην τρίτη γυμνασίου,
Του χρόνου η βιολογία  θα διδάσκεται στην πρώτη γυμνασίου 2 ώρες και στη Β-Γ γυμνασίου από μία ώρα. Είχα προτείνει το μονόωρα μαθήματα να καταργηθούν, γιατί είναι σαν να μην διδάσκονται. Κάποια χρονιά στη χημεία Β γυμνασίου είχα να διδάξω το μάθημα 5 εβδομάδες. Δυστυχώς ποτέ δεν ρωτήθηκε η μάχιμη εκπαίδευση και τα προβλήματα με τους διορισμούς, κενά καθηγητών, σχολικά εγχειρίδια κ.λ.π.συνεχίζονται, και εγώ είμαι πλέον συνταξιούχος, ζώντας όλα αυτά τα προβλήματα σε όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας.
3.Συμμετοχή στην καταγραφή των πέτρινων γεφυριών, με τον υπεύθυνο τεκμηρίωσης γεφυριών Θεόδωρο Χαμάκο. Η καταγραφή συνεχίζεται.
2014
1.Συμμετοχή με τρεις δραστηριότητες στο πρώτο ανοιξιάτικο σχολείο της φύσης, στον Ταύγετο.
2.Συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Ποιά γνώση έχει τη πιο μεγάλη αξία με εισήγηση.













Δεν υπάρχουν σχόλια: