Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ.ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε με τους μαθητές μας εμπειρίες και συναισθήματα, τα οποία κανένα άλλο επάγγελμα δεν απολαμβάνει. Στη πορεία κτίζονται δυνατές σχέσεις, οι οποίες κρατούν χρόνια.
Ο  Βασίλη Καράμπελας ήταν  μαθητής  γυμνασίου στην Ανδρούσα, όταν είχα πρωτοδιοριστεί και δίδασκα βιολογία στα γυμνάσια Ανδρούσα, ,Μελιγαλά, και Μερόπη. Το γυμνάσιο Μερόπης έκλεισε και μένει αναξιοποίητο, από την οργανωμένη πολιτεία.
Ο Βασίλης τώρα, διδάσκει στο δημοτικό Βαλύρας αρκετά χρόνια, και παράλληλα εμπλέκεται σε διάφορα προγράμματα  του υπουργείου παιδείας. Αποφάσισε όλες αυτές τις εμπειρίες και δραστηριότητες, να τις τυπώσει σε ένα καλαίσθητο έντυπο, το οποίο χρηματοδότησε μόνος του, παρά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στις μέρες μας. Έχει διαστάσεις 17χ23, 133 σελίδες και 162 φωτογραφίες.

Εύχομαι στο διάβα της σχολικής σου επαγγελματικής δουλειάς, να εκδώσεις και άλλα πονήματα, γιατί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού διαπλάθει και μαλλιά και μυαλά, να προοδεύσουν τα δυό σου αγόρια, και να έχεις  πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία με τη γυναίκα σου, γιατί οι εργατοώρες σε τέτοιου είδους  δράσεις-δραστηριότες, εκτός σχολικού προγράμματος απαιτούν χρόνο σε βάρος της οικογένειας και των παιδιών.
Δυστυχώς όμως  φέτος το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να υποβαθμίσει το σχολείο της φύσης, γιατί η γνώση και μάθηση, πρέπει να διδάσκεται εκτός τάξης.
Βασίλη και πάλι τα  θερμά μου  συγχαρητήρια στο πονημά σου αυτό, και να βρεις άξιους μιμητές συναδέλφους και μαθητές, παραδίδοντας τη σκυτάλη σου.
Σου εύχομαι καλή σχολική χρονιά και με πλούσιες δράσεις - δραστηριότητες, εμπειρίες και συναισθήματα, με τους νέους μαθητές σου, οικογενειακή ευτυχία, υγεία και δημιουργία.


 
 ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ
 ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ
 ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ
 ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ
 ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
  ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: